/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Carlsson Mercedes-Benz S-osztály kabrió

2016. december 10. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A nagy múltú Mercedes-nemesítő Carlsson bemutatta saját S-osztály kabrióját, amely exkluzivitásban felülmúlja az egyébként is rendkívül előkelő gyári modellt. A Diospyros névre keresztelt jármű egyedi árnyalatú fényezésével, teljesen átöltöztetett enteriőrjével és egyedi kerekeivel nyűgöz le.

A Carlsson S-osztály kabriója azonnal magára vonja a figyelmet, bárhol is jár. Aprólékos kidolgozottsága és eleganciája senkit sem hagy hidegen. A kitüntető figyelem elsősorban a Carlsson Heritage Green zöld fényezés érdeme, amelyet lakkfekete díszbetétekkel és rácsozással kombináltak. A Carlsson és a Standox által kifejlesztett zöld fényezés a napon ráadásul diszkrét arany csillogást is felvesz, fenséges megjelenést adva az autónak. A luxus érzetét erősíti a hűtőrácson díszelgő fekete hátterű Carlsson embléma is.

A négyüléses kabrióra csavarozott kerekek is egyedi darabok, ötvözik a hagyományos stílust a modern formai megoldásokkal. Az 1/12 EVO nevű könnyűfémek elöl 9 x 20, hátul 10,5x 20 hüvelyk méretűek.

A Mercedes S-osztály kabrió utastere gyári kivitelében sem hagy kívánnivalót maga után, a Carlssonnak azonban sikerült még exkluzívabbá varázsolnia. Vintázs hatású, konyakszínű nappabőrrel húzta át az üléseket, a kormánykereket, a műszerfalat, a konzolokat és ajtóbelsőket, díszítésként pedig különleges nyugat-afrikai ébenfát, Diospyros Crassiflorát használt – ebből ered az autó neve. A hátsó fedél különleges bánásmódot kapott; itt nyílt pórusú fát használtak, amely a régi luxusjachtokat idézi. A patinált kinézetű, konyakszínű bőrt kiválóan ellentételezik a krémszínű bőrbetétek.

A Carlsson a Diospyroshoz egy S 500 Convertible modellt vett alapul, nem valamelyik AMG modellt, amelyeket a nemesítő cégek rendszerint preferálni szoktak. Az S 500 4,6 literes biturbó erőforrása 455 lóerőt és 700 Nm forgatónyomatékot ad le, tehát igen meggyőző menetteljesítményt ad. Például 4,6 másodperc alatt gyorsítja az autót 100 km/órára. A Carlsson azonban különböző fogásokkal 550 lóerőt és 800 Nm nyomatékot hozott ki az erőforrásból, megközelítve az S 63 motorjának paramétereit.

A Carlsson Diospyrosért legalább nettó 214 ezer eurót kell átutalni, de felszereltségtől és hajtóműtől függően a vételár akár a 336 ezer eurót is elérheti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/