/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Dízelről elektromossá alakítja a Volkswagen Transportert az ABT

2023. január 31. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

A T7 Multivan és ID. Buzz modellekkel a Volkswagen gyakorlatilag újraalkotta a Volkswagen buszt a magánvásárlók számára. A mesteremberek és kiskereskedők számára azonban továbbra is a T6.1 jelenti az ideális járművet. Villanyhajtású verzióban a T6.1 hivatalosan már nem elérhető, de az ABT erre is nyújt megoldást.

A Volkswagen Haszonjárművek összesen 4500 darabot gyártott az elektromos hajtású Transporterből T6.1-ből, majd lezárta a projektet. Az érdeklődés azonban nem lanyhul a villanyhajtású áruszállító iránt. Az új ID. Buzz elérhető ugyan áruszállító kivitelben, de azok számára, akik igénylik a maximális rakteret vagy pedig speciális felépítményekhez keresnek alapot, a T6.1 jelenti a megoldást. Az ABT Sportline-nak ekkor támadt az ötlete, hogy dízelmotoros járműveket akkumulátoros elektromossá alakítson át.

Az ABT e-Transporter 6.1-et leszámítva, amelyet csak meghatározott karosszériaváltozatokban kínáltak, tulajdonképpen bármelyik Transporter átalakítható elektromos hajtásúvá. Egyetlen kritérium, hogy a bázis jármű dízelmotoros és DSG automataváltós legyen. A beépített elektromos hajtáslánc felépítménytől és tömegtől függően 105-138 kilométeres hatótávolságot és 27,0-35,8 kWh/100 km energiafogyasztást szavatol.

Az akkumulátor bruttó kapacitása 37,3 kWh, a villanymotor pedig 83 kW-os (113 LE) és 200 Nm nyomatékú. A csúcssebesség igény szerint 90 vagy 120 km/óra. A telep feltöltése 7,2 kW-os fali töltővel 5,5 órát vesz igénybe, míg 50 kW-os gyorstöltővel 45 percig tart (80%-ra).

Az ABT megoldásának óriási előnye, hogy a konverzió néhány nap alatt végbemegy.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/