/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy Golf R32 550 lóerővel

2015. október 13. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A 2002 és 2004 között gyártott, elvetemült Volkswagen Golf IV R32 sokak számára még ma is egy álomautó. Érthető, hiszen a legtöbb fő komponense, így a 3,2 literes VR6-os, 240 lóerős motorja, Haldexes összkerékhajtása, futóműgeometriája közös a csúcs Audi TT-jével, emellett a világon elsőként duplakuplungos váltóművel is lehetett kérni. Az R32 ma is kapós járgány, amit a magas használtpiaci árak is bizonyítanak. S persze tuningalapnak is tökéletes. Ez a példány például 550 lóerős.

Több mint egy évtizeddel a bemutatását követően a tuningcégek még mindig látnak fantáziát a Golf IV csúcsmodelljében, a tulajok pedig előszeretettel csiholtatnak még ki néhány tíz-száz lóerőt a legendás, 3,2 literes, 24 szelepes VR6 blokkból. A típus iránt lelkesedő egyik tuningvállalkozás az Osterburkenben székelő HPerformance, amely nem csupán a motorvezérlést piszkálja meg, hanem komplett átépítést is vállal. A cég nemrég partnerségi megállapodást kötött a kanadai HPA Motorsports-szal, aki egy turbókittel szállt be az R32 projektbe.

A HPerformance első lépésben saját fejlesztésű elektronikájával támogatta meg a hathengeres erőforrást, majd jöhetett a HPA EFR550 turbókit, ami brutális 550 lóerőt és 730 Nm nyomatékot csalogatott elő a motorból. A több mint kétszeresére ugrott teljesítmény miatt megerősítették a dugattyúkat és a hajtókarokat, továbbá egyedi szívó- és kipufogórendszert installáltak a motorra. Utóbbi rozsdamentes kivitelű és csappantyúval szerelt, 90 mm-es végekkel. A töltőnyomás elektronikusan szabályozható.

A Golf R32 mindemellett profi KW variante 2-es futóművel és H&R stabilizátorokkal gazdagodott, 18-as gyári kerekeit pedig matt fekete, 19 colos HRE FF01 alufelnik váltották, amikre 225/35-ös Michelin sportgumikat feszítettek.

A komplett átalakítás 35 ezer euróba került.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/