/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy műhely, ahol a fényűzést nem veszik félvállról

2020. június 09. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Ha egy tuningműhely manga-karakterekről nevezi el optikai csomagjait, harsány, pimasz és fiatalos összképre számíthatunk. Az orosz SCL Global Concept két Lexus-átiratára illenek is ezek a jelzők.

A Fekete-tengertől alig száz kilométerre, a Krasznodarszk vidékén fekvő Armavir városában immár 17 éve alkotja megosztó optikai kitjeit az SCL Global Concept tuningműhely. Az egykori családi vállalkozás ma már negyven főt foglalkoztat, és a jelek szerint nem szeretnek henyélni: tavaly öt komplett projektet fejlesztettek ki, gyártottak le és forgalmaztak világszerte, amit szerényen „nem hivatalos világcsúcsként” emlegetnek.

Portfoliójuk legújabb büszkesége két Lexus szabadidőjármű: az NX és az RX egyedi újraértelmezése. A kisebbik modell a Kotaro nevet viseli, míg az RX Goemon néven vonult be a cég katalógusába. Mindkettő tradicionális japán férfinév; utóbbi legismertebb viselője Goemon Isikava volt, egy XVI. századi rabló, amolyan japán Robin Hood – de saját bevallásuk szerint a fiatal orosz alkotókat manga képregények ihlették a névválasztásra.

Ez már csak azért is esélyes, mivel mindkét modell rendkívül harsány arculatot kapott. A lökhárítók sarkában és alsó szegélyén elhelyezett légterelő idomok, a kerékív-szélesítések (amelyek sajátos esztétikai értékrendet követve elöl hangsúlyozottan külön válnak a karosszériától), a hátsó szélvédőt körbe ölelő tetőszárny, a versenyautókat idéző diffúzor és a középre rendezett kipufogó önmagában még kevés a kedélyek felkavarására. Annál sokkolóbb az agresszív hűtőmaszk, amelyet sokan hasonlítanak a Predator szájszervéhez – ismerjük el, van benne valami.

Az üvegszálas műanyagból készült, külön-külön is megvásárolható idomok precízen illeszkednek az eredeti karosszériaelemekhez, de téved, aki azt gondolja, az oroszországi eredetnek köszönhetően alkalmi áron hozzájuthat a csomagokhoz. A teljes NX-csomaghoz valamivel több, mint kettő-, az RX-kitthez közel hárommillió forintnak megfelelő összegért juthatunk hozzá, plusz szállítási költség.

A készletek lelke, a földönkívüli hűtőmaszk ehhez képest szinte filléres tétel: a Kotaro rácsozatához már 130 ezer forintért hozzá juthatunk, a Goemoné azonban csak a drámai hatású lökhárítóval együtt elérhető – közel tízszer ennyiért…

Ha egyik Lexus-átirat sem nyeri el a tetszésünket, mégis ragaszkodnánk a Toyota-alapokhoz, akkor sincs semmi veszve: a cég a Land Cruiser 200-ashoz is kínál optikai átalakító csomagot. A tradicionális japán férfi-ruhadarabról, a Hakamáról elnevezett projekt szó szerint értelmezi a hűtőrács fogalmát, a vaskos rudakkal osztott pajzshoz a Lexus-csomagok stílusában megrajzolt kerékív-toldatok, dupla hátsó szárny, valamint a diffúzor két oldalán elhelyezett, széles kipufogók társulnak, hajszálnyival hárommillió forint fölötti áron.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/