/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy Opel V8-as motorral

2014. június 06. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Mädchen & Motoren megrendelésére készült el ez a különleges, alaposan megvadított Opel GT, amiben a Corvette LS3 erőforrása dolgozik. Az 530 lóerőhöz mindössze 1150 kilogrammos tömeg társul, így a menetteljesítmények brutálisak.

A munkát a kasztni lecsupaszításával és kiszélesítésével kezdték. Az utastérből mindent felesleges dolgot kihajítottak, a spoilereket és szélesítő elemeket pedig üvegszálból gyártották le, így a keménytetős Opel tömege 1150 kilogrammra csökkent. A külső csinosítást a fóliázásban jártas kempeni Cam Shaft cégre bízták, amely három különböző színű fóliával húzta be a gépet és a fényszórókra is volt gondja. Ez utóbbi igazán ötletes megmozdulás volt, és a felnik színével is harmonizál.

A lényeg azonban a lemezek alatt van, az eredeti kétliteres turbómotor átadta ugyanis a helyét egy Corvette-ből származó 6,2 literes V8-asnak, amelyet tovább izmosított formában műtöttek be az Opel motorterébe. Az élesebb vezérműtengely és szelepek, a karbon airbox, valamint az új leömlők és kipufogórendszer 530 lóerőt eredményeztek. Emiatt a Corvette ZR1 modellből származó Tremec TR-6060 váltóművet állították hadrendbe és a fékrendszert is megerősítették. Elöl 6-, hátul 4-dugattyús féknyergek szorítják a Porsche GT3 RS tárcsákat. Felfüggesztés terén sem kötöttek kompromisszumot, a GT KW Competition futóművön nyugszik és 11 x 18 méretű ATS kerekeken gördül. A tapadást 295/30-as abroncsok szavatolják.

Az Opel GT-ből komoly versenyautót faragtak, így a kabinba FIA bukókeretet hegesztettek, a pilóta és utasa pedig Recaro Pro Racer kagylóülésbe szíjazhatja magát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/