Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Életre kelt egy 80 éves Cadillac

2016. november 04. 19:30   |   DG
címkék:  

A zseniális dizájner és mérnök Chip Foose még augusztusban fogott bele élete egyik legambiciózusabb projektjébe, egy kizárólag papírlapon létezett 1935-ös Cadillac megépítésébe. A Cadillac ’Madam X’-et a SEMA Show-n láthatta először a közönség.

Foose Madam X Cadillacje egy 1935-ös skicc alapján öltött testet, amelyet a General Motors tervezője, Art Ross alkotott. Egy levehető keménytetős Cadillac kupét ábrázol, amelyet Wes Rydell autókereskedő és felesége álmodott meg magának. A kocsi azonban nem készült el.

Chip Foose azonban nemes feladatot látott benne és elhatározta, hogy saját elképzelései alapján megépíti a gyönyörű autót. Donornak egy 1939-es négyajtós Cadillac Series 60 modellt használt, amelyet lerövidített és két ajtajától megfosztott. A kézi munkával kialakított karosszéria végül csodálatos burgundi vörös árnyalatot kapott, gazdag krómozással.

A hajtáslánc és a felfüggesztés természetesen korszerű, a kocsit egy Corvette LT1-es V8-as aggregát mozgatja, amihez 8-fokozatú automataváltót kapcsoltak, a futómű pedig a Corvette C6-ból költözött át.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Tuning

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!