/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elvetemült kombi Mercedes a G-Powertől – videóval

2018. augusztus 13. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Jelenleg csak néhány olyan modell létezik, amelyben egyszerre van jelen a tágas és praktikus családi autók, illetve a vérbeli sportautók személyisége. A Mercedes-AMG E-osztály ilyen, szédületes menetteljesítményeket kínál, miközben az egész család és a csomagok is beleférnek. A G-Power 800 lóerős példánya pedig a sebesség megszállottjait is elvarázsolja.

A magának elsősorban BMW-k turbósításával nevet szerzett német G-Power egy ideje már a Mercedes-AMG modelljeivel is foglalkozik, és mostanra – a motorteljesítményt tekintve mindenképpen – brabusi magasságokra tört. Ezúttal egy előző generációs (W212) E 63 S kombit doppingolt fel, 215 lóerővel toldva meg a lóerők számát és 300 Nm-rel gyarapítva a nyomatékot.

A W212-es Mercedes-AMG E 63 S biturbó V8-as motorja 585 lóerőt és 800 Nm nyomatékot állít a pilóta szolgálatába, az erő ráadásul mind a négy kerékre lejut. A G-Power szoftveres és hardveres beavatkozásokkal az értékeket 800 lóerőre és 1100 Nm-re tornászta fel, ami igencsak lenyűgöző. A motorvezérlés módosítása mellett a szakemberek átépítették a turbófeltöltőket és átalakították a szívó-, illetve a kipufogórendszert. A leömlőktől kezdve új, rozsdamentes acél rendszer váltotta a gyárit, amelynek a hangja is komolyabb.

A felhúzott E 63 S kombi 3,1 másodperc alatt sprintel 100 km/órára, s mivel a sebességlimiterét is kiiktatták, akár 340 km/órával is képes száguldani. Ezzel egycsapásra a szupersportautók táborába került. Kívülről amúgy egyedül a 20 colos új kerékszett mutatja, hogy nem gyári autóval van dolgunk.

Itt láthatjuk a gépet a fékpadon, ahol 845 lóerőt (!) ad le, hallhatjuk a hangját és mozgásban is megcsodálhatjuk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/