/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ennél exkluzívabb Audi RS 6 még nem született

2021. június 11. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen csoportos járművek világszerte legnagyobb nemesítője, az ABT Sportsline a 125. születésnapjára megalkotta az Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition modellt, amely a cég alapítójának állít emléket. A 800 lóerős kocsiból összesen 64 darabot készítenek, annyit, ahány évet a legendás bajor kovács megélt.

Johann Abt 1896-ban hozta létre kovácsműhelyét, amiből az évtizedek alatt a világ egyik legnagyobb Audi és Volkswagen tuningspecialista vállalata fejlődött ki. A nevével fémjelzett jubileumi modellek mindegyike viseli majd a kézjegyét, valamint hűséges első üllőjének egy töredékét. Természetesen a sorozatszám is megjelenik a műszerfal fém plakettjén.

Az ABT RS 6 Johann Abt Signature Edition az ABT történetének legerősebb RS 6 modellje, kereken 800 lóerőt mozgósít. Ez 200 lóerővel haladja meg a 4 literes biturbó V8 aggregát széria teljesítményét. A forgatónyomaték 980 Nm, de rövid ideig az 1000 Nm-t is elérheti. Ezek az értékek a házon belül fejlesztett turbófeltöltőknek, a nagyobb kapacitású köztes hűtőknek, a plusz olajhűtőnek, a sport kipufogórendszernek és az AEC vezérlőmodulnak köszönhetők.

A menetteljesítmények lélegzetelállítóak: a különleges RS 6 2,91 másodperc alatt sprintel százra, 9,79 másodperc alatt eléri a kétszázas tempót, s kevesebb mint fél perc alatt (28,35 mp) felgyorsul 300 km/órás sebességre. Az utóbbi kifejezetten beszédes adat: 20 másodperccel rövidebb, mint a szériamodell ideje. A végsebesség pedig 330 km/óra, ami 25 km/órával haladja meg a kiterjesztett gyári értéket. A sofőr egyébként három különböző vezetési üzemmód közül válogathat: Eco, Power és Race.

Hogy az izomkombi nagy sebességnél is stabilan feküdje az utat, állítható magasságú sportfutóművet és plusz keresztstabilizátorokat szereltek alá. A leszorítóerőt profi aerodinamikai csomag fokozza, melynek komponenseit egy stuttgarti szélcsatornában teszteltek. A szériaváltozathoz képest az ABT RS 6-ja például 150 kilogrammal nagyobb leszorítóerőt termel a hátsó tengelyen. A bodykit amúgy piros szövésű karbon elemekből áll.

Más elemekkel egyetemben az első splittert, az oldalsó légterelőket, a hátsó szoknyát és a 22 colos kovácsolt könnyűfém felniket is kifejezetten a Johann Abt Signature Edition modell számára fejlesztették ki. Az egyedi kialakítású felnik egyenként 3,5 kilogrammal könnyebbek a sztenderd kerekeknél. A 800 lóerőre húzott nyolchengeres erőforrás indulatait 102 mm-es matt feketére fényezett rozsdamentes kipufogóvégek tomácsolják.

Az utastér is exkluzív kialakítású. Kézzel varrott, steppelt Alcantara-bőr sportülések, bőrhuzatú ajtóbelsők, különösen igényes kialakítású könyöklő, hasított bőr karimájú kormánykerék, piros szénszálas dekorációk  és “Since 1896” feliratú küszöblécek hirdetik, hogy ez nem egy hétköznapi modell.

Az ABT RS 6 Johann Abt Signature Editionből összesen 64 darabot készítenek, havonta 6 kocsit fognak összeszerelni. Az árát nem közölték.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/