/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

FAB Design Mercedes SLS AMG Roadster

2012. március 12. 18:18   |   Autoblog
címkék:  

Az extrém karosszéria-átalakításairól híres svájci FAB Design több kreációját is elhozta a Genfi Autószalonra, melyek közül a legizgalmasabb a Mercedes SLS AMG Roadster-átírat volt. A matt piros alkotás nem az a visszahúzódó fajta.

A Jetstream névre hallgató nyitott tetős AMG Merci némiképp eltávolodott a gyári megfelelőjétől, de hát ez is volt a cél. Az extrém módon kiszélesített, jelvényeitől megfosztott és agresszív spoilerekkel felvértezett stuttgarti roadster ebben a piros selyemfényű köntösben igazán brutális és sokak számára talán giccses is. A harsány piros szín nyilván nem nyeri el mindenkinek a tetszését, de kétségtelenül izgalmasabb és exkluzívabb egy fehérnél vagy egy fényes feketénél.  

A hunzenschwili nemesítők saját szélesítő készletüket szerelték fel a Mercedesre, amely nem az a „felcsavarozom és kész" típusú, olcsó hatást keltő szett. A sportosabb lökhárítókból, izmosabb küszöbökből és sárvédőkből álló készlet átmenet nélkül, tökéletesen illeszkedik a karosszéria eredeti vonalvezetéséhez. A Mercedes fara különösen ütős a karbon diffúzorral és a négy nagyméretű kidörgővel. A szénszálas elem a kiemelhető légterelő szárnnyal együtt nagy sebességnél segít az útra tapasztani az autót. A kerékhangárokban jellegzetes, ötlyukas, 3-részes FAB Design felnik forognak, amelyek impozáns méretezésükkel is felhívják magukra a figyelmet. Az első tengelyre 10 x 20, a hátsóra pedig 12 x 20 colos darabok kerültek fel.

A 6,2 literes V8-as szívómotorhoz viszont csak finoman nyúltak a szakemberek, az 571 lóerőből 615-öt kovácsoltak. A 3,8 másodperces gyorsulás ennek következtében 3,6-ra redukálódott. A 200-as tempó 11 szekundum elteltével jelentkezik, a végsebesség pedig 323 km/óra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/