/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Foose Mustang 810 lóerővel

2015. június 08. 20:35   |   Autoblog
címkék:  

A Ford Mustangra szakosodott Modern Muscle Design (MMD) és Chip Foose közös erővel alkották meg ezt a 810 lóerős új kiadású Mustangot, amelyet augusztus 15-én egy jótékonysági célú rendezvényen ki is sorsolnak majd. A kompresszoros, 5 literes V8-as motorral felszerelt gép az eddigi legizmosabb Mustang, ami napvilágot látott.

Az MMD by Foose Mustang érdekessége kétségtelenül a motorja, amely 435 helyett elképesztő 810 lóerőt mozgósít. A modern 5 literes V8-as aggregátra egy speciális, 2,9 literes Bama Performance kompresszort csavaroztak fel, amelynek jóvoltából a módosított váltóművön és a karbon meghajtó tengelyen keresztül 650 lóerő zúdul a 20 colos hátsó kerekekre. Annak érdekében, hogy a roppant teljesítmény nagy veszteségek nélkül jusson az útra, a tengelyeket a Driveshaft Shop termékeire cserélték, a felfüggesztést pedig a Vogtland szállította. A gázok akadálytalan áramlásáról és a kellőképpen érces hangzásról Magnaflow verseny-kipufogórendszer gondoskodik.

A Mustang dizájnjáért Chip Foose felelt, aki a Mustang minden részén letette a névjegyét. Egyedi karosszériakitet fejlesztett ki az autóhoz, amely illeszkedik a gyári vonalakhoz (az egyes alkotóelemek később külön-külön is megvásárolhatóak lesznek az autóhoz). Előre egy toldat került fel, amely letisztultabb, mélyebb megjelenést ad az autónak. A motorháztetőre ram-air stílusú dupla légbeömlőt illesztettek, amely kitölti a középső gyári vájatot és agresszívabbá teszi az autó elejét. Az első toldathoz remekül passzolnak a küszöbrátétek, s a sziluettet az oldalsó „kopoltyúk” és oldalablak-takarók is izgalmassá teszik. Kiegészítik a gyári vonalvezetést és visszautalnak a 60-as, 70-es évek nagy teljesítményű pony carjaira. A külső módosítások sorát az elegáns farspoiler zárja, amely gyárinak néz ki, azonban elég agresszív ahhoz, hogy utána forduljanak az utcán.

Az MMD by Foose Ford Mustangot augusztus 15-én, a Pennsylvania-i AmericanMuscle Mustang Show-n kisorsolják. A rendezvény, amelyre több mint 10 ezer látogatót és közel 3000 Mustangot várnak, a Make-a-Wish Alapítványt támogatja. A szerencsés nyertesnek maga Chip Foose adja majd át az egyedi izomautó kulcsait.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/