/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Foose Mustang 810 lóerővel

2015. június 08. 20:35   |   Autoblog
címkék:  

A Ford Mustangra szakosodott Modern Muscle Design (MMD) és Chip Foose közös erővel alkották meg ezt a 810 lóerős új kiadású Mustangot, amelyet augusztus 15-én egy jótékonysági célú rendezvényen ki is sorsolnak majd. A kompresszoros, 5 literes V8-as motorral felszerelt gép az eddigi legizmosabb Mustang, ami napvilágot látott.

Az MMD by Foose Mustang érdekessége kétségtelenül a motorja, amely 435 helyett elképesztő 810 lóerőt mozgósít. A modern 5 literes V8-as aggregátra egy speciális, 2,9 literes Bama Performance kompresszort csavaroztak fel, amelynek jóvoltából a módosított váltóművön és a karbon meghajtó tengelyen keresztül 650 lóerő zúdul a 20 colos hátsó kerekekre. Annak érdekében, hogy a roppant teljesítmény nagy veszteségek nélkül jusson az útra, a tengelyeket a Driveshaft Shop termékeire cserélték, a felfüggesztést pedig a Vogtland szállította. A gázok akadálytalan áramlásáról és a kellőképpen érces hangzásról Magnaflow verseny-kipufogórendszer gondoskodik.

A Mustang dizájnjáért Chip Foose felelt, aki a Mustang minden részén letette a névjegyét. Egyedi karosszériakitet fejlesztett ki az autóhoz, amely illeszkedik a gyári vonalakhoz (az egyes alkotóelemek később külön-külön is megvásárolhatóak lesznek az autóhoz). Előre egy toldat került fel, amely letisztultabb, mélyebb megjelenést ad az autónak. A motorháztetőre ram-air stílusú dupla légbeömlőt illesztettek, amely kitölti a középső gyári vájatot és agresszívabbá teszi az autó elejét. Az első toldathoz remekül passzolnak a küszöbrátétek, s a sziluettet az oldalsó „kopoltyúk” és oldalablak-takarók is izgalmassá teszik. Kiegészítik a gyári vonalvezetést és visszautalnak a 60-as, 70-es évek nagy teljesítményű pony carjaira. A külső módosítások sorát az elegáns farspoiler zárja, amely gyárinak néz ki, azonban elég agresszív ahhoz, hogy utána forduljanak az utcán.

Az MMD by Foose Ford Mustangot augusztus 15-én, a Pennsylvania-i AmericanMuscle Mustang Show-n kisorsolják. A rendezvény, amelyre több mint 10 ezer látogatót és közel 3000 Mustangot várnak, a Make-a-Wish Alapítványt támogatja. A szerencsés nyertesnek maga Chip Foose adja majd át az egyedi izomautó kulcsait.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/