/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

G-Power BMW M4

2017. január 13. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

A G-Power ezúttal a BMW M4 tulajdonosok kedvében járt és bemutatta izmosító csomagját a közkedvelt sportkupéhoz. A hátsókerék-hajtású gép 431 vagy 450 lóerővel rendelhető meg a gyárból, ám ezzel még messze nincsenek kiaknázva a 3 literes duplaturbós hathengeres motor képességei. A G-Power páratlan szaktudását latba vetve kihozott még 150 lóerőt belőle. Nem semmi.

600 lóerőt képtelenség a gyári feltöltőkkel előállítani, így a G-Power mindenekelőtt ezeket építette át. Aerodinamikailag optimalizált turbinakerekekkel és áramlástanilag optimalizált, CNC-megmunkált turbina- és kompresszorházakkal látta el őket, így jóval nagyobb töltőnyomással is elbírnak. Az M4 Coupé motorja immár 600 lóerőt és 550 helyett 740 Nm nyomatékot termel, így 3,7 másodperc alatt sprintel százra, végsebessége pedig az elektronikus korlát eltörlése után eléri a 320 km/órát.

Azok, akik szerényebb teljesítménnyel is beérik, a G-Power két megoldást kínál. Az első lépcsős átalakítás 520 lóerőt és 700 Nm nyomatékot hoz ki a 3 literes soros hathengeres motorból, vagy az elektronika átírásával, vagy pedig egy külső modul által. Második lépcsőben 560 lóerőt és 720 Nm nyomatékot nyernek ki a motorból, vagy a Bi-Tronik 2 V2 vezérléssel, vagy pedig a Bi-Tronik 5 V2 modullal. Emellett új kipufogó leömlőket installálnak és kiiktatják a katalizátorokat (csak exportra).

A csomag része a titánium kipufogórendszer is, új leömlőkkel és hátsó dobbal, továbbá négy darab 90 mm-es karbon kipufogóvéggel. Ez a rendszer jelentősen csökkenti a kipufogógáz ellennyomását és hőmérsékletét, így nagyobb töltőnyomást és teljesítményt enged meg.

A 600 lóerős M4-en ezúttal nemcsak a motorhoz nyúltak hozzá, hanem a felfüggesztéshez is. G-Power GM4-RS sportfutóművet szereltek be, ami lejjebb engedi a karosszériát és még jobb tapadást szavatol. A rugózatlan tömeget 21 colos kovácsolt kerékkészlettel mérsékelték. A Hurricane RR görgők elöl 9, hátul 10,5 hüvelyk szélesek és 255/30, illetve 295/25 méretű Michelin sportabroncsokat hordanak.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/