/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyári erősítőcsomagot adott ki a Focus ST-hez a Ford

2015. augusztus 19. 09:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Talán már az ovális emblémások is érezték, hogy kezd halvány lenni a Focus ST 250 lóerős alapteljesítménye, pláne a 345 paripás nagytesó RS árnyékában, így kiadtak egy gyári erőnövelő szettet a többre vágyó tulajoknak, hogy a garanciával se legyen baj.

Ha valaki huzamosabb ideje birtokol sportautót, bizony tudja milyen érzés, amikor egy idő után már megszokja a mellbe vágó gyorsulást, kicsit később pedig már kevésnek is találja az eleinte hihetetlennek tűnő teljesítményt. Az ilyen tulajdonosok miatt léteznek a tuningműhelyek, amely vállalkozások igyekeznek kihasználni a rendszerekben rejlő, kiaknázatlan potenciált.

Csakhogy új autóknál az esetek nagy részében ez garanciavesztéssel jár, nem beszélve a sokszor egyedileg legyártott, pótolhatatlan pluszalkatrészekről és a nem megerősített alkotóelemek idő előtti kopásáról. A Ford ennek igyekezett elébe menni, és kiadott egy csomagot a már három éve kapható, 250 lóerős ST-hez.

A pakk tartalmaz egy új szívócsövet és sport légszűrőt, egy nagyobb légáteresztésű töltőlevegő-hűtőt, a módosított motorvezérlő elektronikát és egy toronymerevítőt. Ezeknek köszönhetően nem csak a nyers teljesítmény, de a gázreakció és a kanyarstabilitás is javult, bár konkrét adatok a menettulajdonságokról nem láttak napvilágot, csak annyit tudhatunk, hogy innentől 275 lóerő és 400 Nm áll (250 paripa és 365 Nm helyett) a pilóta rendelkezésére.

Az alkatrészeket a Ford gyári szervizeiben szerelik be, így megmarad a gyári garancia is. A csomag ára munkadíjjal együtt Amerikában 1900 dollár, azaz 530 ezer forint.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/