/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Harsány és brutálisan gyors a Mansory Audi RS Q8-a

2020. november 20. 20:20   |   Autoblog
címkék:  

Az extravagáns munkáiról ismert Mansory márciusban az Audi márkát is felvette a portfóliójába. Egy RS 6 kombival kezdték, most pedig egy szabadidőautót, az RS Q8-at is saját ízlésük szerint szabtak át. Az RS Q8 stílusában közel áll az RS 6-hoz, és roskadozik a jó minőségű szénszálas műanyagtól. Motorjának teljesítményét pedig egészen 780 lóerőig tornászták fel.

A Mansory az RS Q8 egyetlen oldalát sem hagyta érintetlenül. A felszerelt elemek java része karbon, mint például az első, az oldalsó és a hátsó kötény, továbbá a motorháztető, amibe szellőzőket is vágtak. A hűtőrács és az alsó légbeömlők különleges rácsmintázatot kaptak, s hátul a diffúzor és a kipufogóvégek kialakítása sem hétköznapi. A felszerelt kiegészítők, no meg a piros dekorcsíkozással feldobott mélyfekete fényezés összességben igen látványossá és fenyegetővé teszik az RS Q8-at.

A felnik kinézetükben illenek az élekkel tarkított karosszériához, és 23 vagy 24 colos méretben rendelhetők a kocsihoz. A csúcskivitelek 10 x 24 és 12,5 x 24 col méretezéssel bírnak, és 295/30, illetve 355/25 méretű kaucsukhengereket viselnek.

Az alaposan felspécizett karosszéria és a javított aerodinamika remek alapot jelentett a masszív teljesítménynöveléshez, amelyet a Mansory mérnökei terveztek. Nagyobb feltöltők szolgálatba állításával, a vezérlés módosításával és sport kipufogórendszer felszerelésével döbbenetes 780 lóerőt és 1000 Nm nyomatékot sajtoltak ki a 4 literes V8-as biturbó aggregátból. Ez 180 lóerővel és 22 Nm-rel haladja meg a gyári értékeket. A Mansory RS Q8 a világ egyik leggyorsabb SUV-ja, ugyanis 3,3 másodperc alatt sprintel 100 km/órára, a  végsebessége pedig eléri a 320 km/órát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/