/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hozzányúlt a legsportosabb Golfokhoz az Oettinger

2016. december 18. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Oettinger a világ legrégibb Volkswagen nemesítője, és mindig is igényes termékeiről volt híres. A nagy múltú vállalkozás most a nagyteljesítményű Volkswagen Golf modellekhez mutatta be karosszéria kiegészítőit.

Gerhard Oettinger, a cég alapítója zseniális motortervező mérnök volt. A háború után már kínált dupla karburátoros tuning készleteket a Bogárhoz, s maga is versenyzett a típussal. Több lóerőt csiholt ki az Audi, a Mercedes-Benz és a Volkswagen motorokból, és ő tervezte a világ első nagy sorozatban gyártott 16 szelepes motorját (Golf), az első nagy volumenben gyártott hengerenként ötszelepes motort (Corrado), valamint a Volkswagen Bus hathengeres erőforrását. Az Oettinger autói mindig a legmagasabb színvonalat képviselték; tuningolt Volkswagenjei rendszeresen arattak kategória győzelmet a Hockenheimringen rendezett Tuner Grand Prix-n.

Az Oettinger most bemutatta karosszéria kiegészítőit a három legerősebb Golfhoz, a GTD-hez, a GTI-hez és az R-hez. A szett új első szoknyából és alsó toldatból, egyedi küszöbökből, hátsó diffúzorból és tetőszárnyból áll. Az Oettinger készlet nagyszerűen áll az autónak, ráadásul növeli az eerodinamikai hatékonyságot: minden alkatrészt szélcsatornában tökéletesítettek. A készlet az Egyesült Királyságban a Volkswagen márkakereskedőknél is felszereltethető; a GTD és GTI modelleknél 3995, az R kivitelnél 5225 fontot kérnek érte.

A body kit megfejelhető még egy négy, 84 mm átmérőjű csőben végződő sportkipufogó-rendszerrel (GTI és R). Az R csúcsváltozat pillangószelepes rendszert kap, hangja gombnyomásra váloztatható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/