/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen Mercedes már nem lesz sohasem

2021. november 23. 18:35   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz dögös négyajtós kupéjának második generációját 2010 és 2018 között gyártották, s létezett belőle különleges ötajtós shooting brake változat is, akár 5,5 literes ikerturbós V8-as motorral. Ilyen erős benzinmotorral szerelt shooting brake modellt a Mercedes már nem fog gyártani, így a német Pogea Racing tuningcég feje úgy döntött, projektautónak választ egyet. Párját ritkító példány született.

Eduard Pogea autóit a cég 1997-es alapítása óta “Pogea Stealth gray” szürkére fényezik, az első kivétel ez alól a mostani Mercedes-AMG CLS 63 S, amely egy metálszürke alapú festést kapott, réz pigmentekkel és rendkívül matt lakkal. Az egyedileg kevert szürke színárnyalathoz pedig megrendelték a Night Package csomagot, amely fényes fekete elemeket tartalmaz, s további alkatrészeket is feketére festettek.

Szénszálat is találunk a karosszérián, az első lökhárítón, a küszöbökön és a hátsó szoknyán, de a külső tükörházak és a motortakaró elem is karbonból készült. Az utastérben egyedi átlós mintázatú karbonbetétek ékesítik a műszerfalat és az ajtópaneleket, szintén matt lakkal kezelve. Az összkép igencsak lenyűgöző, kívül és belül egyaránt.

A Pogea Racingnél nagy hagyománya van a motorteljesítmény olykor extrém növelésének, így a CLS 5,5 literes ikerturbós nyolchengeres erőforrása sem maradt gyári állapotában, különösen úgy, hogy az M157 motorban híresen nagy a tartalék. Átépített turbófeltöltőkkel, feljavított hűtőrendszerrel és a váltóelektronika módosításával 742 lóerőt sikerült kihozni a V8-asból, 1114 Nm-es forgatónyomaték kíséretében (gyári érték 800 Nm). A széria CLS 63 S 4MATIC 3,7 másodperc alatt sprintel százra, a Pogea példánya több század másodperccel fürgébben, ráadásul 329 km/órás végsebességet képes elérni.

Hogy a testes kombi nagy sebesség mellett is stabilan feküdje az utat, a KW-val közösen állítható első rugóstagokat fejlesztettek a modellhez. A szintszabályozós hátsó légrugós felfüggesztéshez pedig egyedi modult írtak, amely idomul az első 25 mm-es süllyesztéshez. A kerékjáratokat gyönyörű, 20 hüvelykes, szuper-konkáv kerekekkel töltötték ki, amelyek a Blade nevet viselik. Az elöl 9 x 20, hátul 10 x 20 méretű felnikre 255/30/20 és 285/25/20 méretű Michelin PS 4S köpenyeket feszítettek.

A belső tér újdonsága a már említett szénszálas díszítések mellett a nagyon komoly, JL Audio, Focal és Steg komponensekből álló audiorendszer, illetve a WiFi hotspot. A hangszórókat a gyári helyekre, láthatatlanul építették be, a mélynyomókat, az erősítőket és a hangprocesszorokat pedig elrejtették, ezenkívül gondoskodtak a zajszűrésről és a szigetelésről is. Fejegységnek egy 12,5 colos képátlójú Androidos készüléket választottak, amelyen a videómegosztó és streaming szolgáltatók műsorai is akadálytalan nézhetők. Mindemellett két menetrögzítő kamerát is építettek a kocsiba.

Bár a Pogea CLS-e egy szörny, mindennapi használhatóságát és praktikumát nem veszítette el. Egyike a legutolsó legyártott CLS Shooting Brake modelleknek, amely ráadásként alapos és konzervatív nemesítésen is átesett. A Pogea Racing, amely elsősorban olasz autókkal foglalkozik, immár a Mercedes ikonikus CLS kombijához is kínál kiegészítőket és motortuningot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/