/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

JE Design SEAT Leon FR

2017. február 03. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Padlógázon indítja az évet a Volkswagen-csoportos járművek elismert nemesítője, a JE Design. 25 éves fennállásának alkalmából egy widebody karosszériás, brutális kinézetű SEAT Leonnal rukkolt elő, amely versenypályán is megállja a helyét.

A JE Design az egyetlen, amely szélesítő karosszériakészleteket árul a SEAT modelljeihez. Az ötajtós Leonhoz is létezik ilyen, ami teljesen átformálja a kompakt modell kinézetét. A widebody kitet a kupás versenyautókéról mintázták, nem meglepő tehát, hogy a mezei Leon FR-ből igazi szemmágnest farag. A 4403 euróba kerülő készlet háromrészes első lökhárítót, szélesített kerékjárati íveket, új küszöbidomokat és diffúzoros lökhárítót, továbbá egy állítható hátsó légterelő szárnyat tartalmaz.

Az 1190 euróba kerülő légterelő három pozícióban rögzíthető, így más és más mennyiségű leszorítóerőt termel. High speed, azaz nagy sebesség állásnál, 200 km/órás sebességnél 21, Race, azaz verseny állásban 29, míg Race+ állásban 36 kilogramm leszorítóerőt generál. Mindenféleképpen nagyobb stabilitást nyújt, egyenes vonalban, kanyarodáskor és erőteljes fékezésnél is. A Leon FR ezen kívül felszerelhető hátsó sportdobbal is (899 euró), két dupla vagy két ovális végződéssel.

A JE Design a motornak is ad egy lökést. Egy külső tuningbox segítségével 220 lóerőre emeli a 2 literes TDI teljesítményét és 430 Nm-re gyarapítja a nyomatékát. A stopperóra így háromtized másodperces javulást jelez a nulla-százas sprintnél (7,2 mp), a végsebesség pedig 232 km/órára módosul. Az 1890 eurós szoftveres beavatkozásra két év garanciát ad a cég.

Felfüggesztés frontján a legkorszerűbb megoldás a KW DCC Plug & Play futómű (2299 euró), ami tökéletesen illeszkedik a gyári adaptív lengéscsillapító rendszerhez és 45 mm-es ültetést tesz lehetővé. A kerékjáratokat így gyönyörűen kitöltik az öt duplaküllős, 10 x 20 colos kerekek (2376 euró), amelyekre extrém széles, 275/25 méretű Dunlop sportabroncsokat feszítenek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/