/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

JE Design VW Touareg Wide Body

2006. május 06. 07:32   |   Autoblog
címkék:  

Úgy látszik, a tuning világában eljött a szélesítés kora. A Volkswagen terepjárója, a Touareg rögtön megkapta a magáét a JE Designtól.


Fotóalanyunkban egy Auditól kölcsönvett 4,2 literes V8-as hajtómű dolgozik, aminek széria 310 lóereje is lendületesen mozgatja a több mint 2,3 tonna súlyú SUV-ot. Persze a JE Design nem bírta ki, hogy ne hozza sokkal jobb kondícióba a motort, így átprogramozta a motorelektronikát, felszabadította a “blokkokat” és egy kompresszort telepített rá. Főként utóbbinak köszönhető, hogy a SUV most kereken 500 lóerőre képes és a sztenderd 410 newtonméterrel szemben 600 Nm-t termel. Míg a szériamodell 8,1másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, addig a JE Design által megvadított gép 5,6 másodperc alatt teljesíti a gyakorlatot – pontosan annyi idő alatt, mint a Porsche Cayenne Turbo. Figyelemreméltó a végsebesség is: 225 km/h-ról 273 km/h-ra növekedett!


Persze a dögös, izmos külső is sokat nyom a latba, a JE Design pedig szépen megoldotta feladatát. Gyönyörűen sikerült a karosszéria átalakítása, a szélesített Touareg minőségi munka eredménye. Teljesen új az első lökhárító, teletűzdelve a motor hűtését elősegítő rácsokkal, valamint a parkolóradar szenzoraival. Az unalmas gyári fényszórókat is lecserélték, alul pedig két ködlámpa és két további fényszóró figyel. A küszöbök jól illenek az összképbe, s még nyílást is vágtak beléjük a hátsó fékek hűtésének érdekében. Ezen kívül a terepjáróra szereltek hátsó tetőspoilert és módosították a hátsó lökhárítót (szenzoros ez is), amely alól négy darab 84 mm-es kipufogócső mered elő. A karosszéria átalakítások sorát a feltűnő, széles sárvédők zárják.


Az izmos kiállásért nélkülözhetetlen az elektronikus ültetőmodul, ami 35 mm-rel engedi közelebb a légrugós autót az aszfalthoz. A kerékjáratokban normál vagy magas fényűre polírozott 22 colos, AZEV R típusú könnyűfém felnik forognak 295/30 R 22-es gumikkal. Természetesen a Wide Body Touareg alatt ezek a nem éppen szerény méretű kerekek is viccesen festenének nyomtávszélesítés nélkül. A JE Design ezért elöl 60, hátul 80 mm-es alumínium nyomtávszélesítőket tett fel.   

A JE Design Wide Body Touareg első tulajdonosa egyébként egy arab sejk, a fotók az ő autójáról, Dubaiban készültek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/