/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mercedes-AMG C 63 800 lóerővel!

2018. október 19. 16:55   |   DG
címkék:  

A több mint négy évtizede tevékenykedő és a feltöltött motorok szakértőjévé avanzsált német G-Power egy ideje már a Mercedes-AMG modelljeit is izmosítja. Most az utóbbi esztendők legkedveltebb izom-szedánját, a C 63-at vette kezelésbe és lélegzetelállító 800 lóerőt illetve 1000 Nm nyomatékot terelt a géptető alá.

A C 63-ban szolgáló 4 literes biturbó V8-as blokk nem mondhatni éppenséggel vérszegénynek, 476 vagy 510 lóerőt ad le, attól függően, hogy az ügyfél a normál vagy a komolyabb S modellt választja. A G-Power egy alapmodellt választott, melynek a teljesítményét 324 lóerővel, a nyomatékát pedig 350 Nm-rel tornászta fel! A biturbó aggregát most szédületes 800 lóerőt és 1000 Nm nyomatékot produkál, ami a legdrágább szupersportautók régiója. Az erő megerősített hétfokozatú váltóművön keresztül jut a hátsó kerekekre. A szteroidozott C 63 3,4 másodperc alatt sprintel százra és megfutja a 330 km/órát is. A hangja pedig brutális.

Ekkora teljesítmény kisajtolásához természetesen nem volt elegendő csupán a motorvezérlést módosítani, szükséges volt belenyúlni a „hardverbe” is. Könnyebb és robusztusabb kovácsolt dugattyúkat építettek be, átalakították a szívórendszert és az üzemanyagellátó rendszert, rozsdamentes leömlőket tettek fel és módosították a turbófeltöltőket is. A feltöltők nagyobb sűrítő- és turbinakereket kaptak, emellett a házuk is átalakult, így egyebek mellett csökkentették a kipufogógázok ellennyomását, megnövelték a légáramlást és csökkentették a kipufogógáz hőmérsékletét.

Hogy ne csak az autó teljesítménye legyen kiemelkedő, a G-Power egyedi terepmintás fóliával látta el a Mercedest, a tengelyvégekre pedig saját, repülőgép alumíniumból kovácsolt Hurricane RR keréktárcsáit csavarozta fel. A rugózatlan tömeget mérséklő kerekekre 255/30, illetve 285/30 méretű sportabroncsokat húztak.

A G-Power C 63 AMG a próbapadon még valamivel többet is teljesített a várt értékeknél:


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/