/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Novitec Ferrari 812 Superfast

2019. január 23. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A szupersportautók első számú nemesítője, a Novitec kezelésbe vette a Ferrari 812 Superfast modelljét. Lenyűgöző szénszálas kiegészítőkkel, 22 hüvelykes kerekekkel, exkluzív belső elemekkel és sport kipufogórendszerrel faragta különlegesebbé az olasz telivért.

A Novitec kizárólag karbonból készíti az utólagos karosszériaelemeket, amelyek aerodinamikai hatékonyságát szélcsatornás tesztek alapozzák meg. A 812 Superfast orrára alsó toldatot és egyedi formájú légbeömlő-keretet illesztettek, ami oldalsó terelőlapokban végződik. Nemcsak dinamikusabbá varázsolják a kocsi megjelenését, de mérsékelik az első tengelyre ható felhajtóerőt, ami nagy sebességnél fokozza a stabilitást. Az új küszöbidomok precízebben vezetik el az oldalsó légáramlatokat, az aerodinamikai egyensúlyt pedig a hátsó élspoiler és a diffúzor teremti meg. Ezen kívül a motorháztető két kivezető nyílása, az oldalsó kopoltyúk és a külső tükörházak is kérhetők szénszálas kivitelben. A vevők nyers vagy magas fényű karbont választhatnak.

A Novitec látványos kerekekkel is felöltöztette a Ferrarit, amelyek kifejlesztésénél az amerikai Vossen ezúttal is segédkezett. Kétféle stílusú garnitúra közül lehet választani, mindkettő kovácsolt kivitelű és elöl 21, hátul 22 colos felnikből áll. Az abroncsok a Pirellitől érkeztek, elöl 275/30, hátul 335/25 méretben kerülnek fel az autóra. Kívánságra ültetőrugó-szett is rendelhető, ami 35 mm-rel engedi közelebb a földhöz a járművet. Az akadályok leküzdése érdekében első tengelyemelő rendszert is beszerelnek, ami gombnyomásra 4 centiméterrel megemeli a kocsi elejét.

A Novitec szakemberei már dolgoznak a 6,5 literes V12-es erőforrás izmosításán; egyelőre csak sport kipufogórendszer rendelhető az olasz sportgéphez. Rozsdamentes acél vagy könnyebb Inconel (nickel-króm ötvözet) anyagú rendszer áll rendelkezésre, 110 mm átmérőjű végcsövekkel. Az utóbbi 11 kilogramm súlymegtakarítást eredményez. Opcióként pillangószelepes és sportkatalizátoros rendszerek is elérhetők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/