/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legdögösebb nyitott Ferrari

2015. június 23. 20:25   |   Autoblog
címkék:  

A Ferrari California T alapállapotában is szívdöglesztő masina, az olasz paripák nemesítésére szakosodott Novitec Rossónak azonban sikerült ellenállhatatlanná tennie. Kiszélesítették a karosszériát, gyönyörű kerekeket tettek rá, a motor teljesítményét pedig 668 lóerőre emelték.

A 202 centiméter széles Novitec Rosso California T lenyűgözően néz ki. 11 centiméterrel szélesebb a gyári modellnél, ami a szénszálas widebody karosszéria készletnek köszönhető. A karosszéria átalakító szett a Novitec emlékezetes, a Ferrari F12 számára készített első N-Largo készletének új változata, amelyet ezúttal a 80-as évek legendás német tervezőjével, a widebody szettek úttörőjével, Vittorio Strosekkel együtt fejlesztettek ki.

Az első sárvédők oldalanként három centimétert adnak hozzá a Ferrari szélességéhez, és helyet biztosítanak a kifejezetten ehhez a modellhez tervezett könnyűfém felniknek. A háromrészes, kovácsolt Novitec Rosso N-Largo NF5 NL görgők 9×21 col méretűek és 255/30-as gumikat hordanak. A hátsó tengelyre még impozánsabb méretű, konkáv közepű kerekeket tettek fel. Az 5,5 centiméterrel szélesebb sárvédők alatt 12 x 22 colos felnik forognak, 315/22 méretű gumikkal.

A lökhárítókat gyönyörűen dolgozták össze a sárvédőkkel, amelyeket egyedi küszöbspoilerek kötnek össze. A kerekek előtt szellőzőnyílásokat is kialakítottak, amelyek a karbon kerámia fékrendszer hőcseréjét segítik. Az első lökhárító középső eleme, a sportkipufogó-rendszer végeit magában foglaló hátsó diffúzor, a hátsó légterelő, a hűtőrács, valamint a géptető szellőzői nyers karbonból is rendelhetők. Aki szeretné, az elektromos mozgatású keménytetőt is kérheti szénszálas borítással, ami végképp versenyautós külsővel ruházza fel a Ferrarit.

A kiszélesített, eltérő méretű kerekekkel ék alakúvá varázsolt California T megjelenése még drámaibb lett a 35 mm-es ültetésnek köszönhetően, amit sportrugók beszerelésével valósítottak meg. A fekvőrendőrökön és rámpákon átkelést, illetve a mélygarázsokba lehajtást egy saját fejlesztésű hidraulikus emelőrendszer könnyíti meg, amely gombnyomásra 4 centiméterrel emeli meg az autó elejét.

A felsorolt átalakítások azonban mit sem érnének egy „rendes” motortuning nélkül. A Novitec Rosso ezen a téren sem szokott csalódást okozni; a 3,8 literes ikerturbós V8-ast ezúttal a vezérlés átprogramozásával 668 lóerősre húzták fel, ami 108 lóerős többletet jelent. A csúcsteljesítmény 7400-as főtengely-fordulatnál jelenik meg, míg a 871 Nm-es maximális nyomaték (+96 Nm) 4750-es fordulatszámon vethető be. A felpaprikázott roadster 3,2 szekundum alatt sprintel százra, a végsebessége pedig 325 km/órára nőtt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/