/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Novitec Rosso Ferrari 458 Spider

2012. május 10. 21:27   |   Autoblog
címkék:  

Haute couture a legfelsőbb szinten: a Novitec Rosso karbon dizájner-öltönybe húzta a Ferrari 458 Spidert, 21 és 22 colos kovácsolt felniket rakott rá, állítható magasságú futóművet szerkesztett alá és a teljesítményét is feltornászta.

A rikító sárga maranellói paripa sehol sem marad észrevétlen. Harsány színe és komoly hangja miatt sem. A Novitec Rosso szakemberei azonban nemcsak az optikára koncentráltak, hanem az aerodinamikai hatékonyságra is, így a Ferrari karosszériáján a stuttgarti egyetem szélcsatornájában végezték el a finombeállításokat. A gyári első lökhárító például kétrészes karbon toldatot és oldalsó vezetőszárnyakat kapott a még nagyobb leszorító erő érdekében. A géptető légnyílásait is szénszálas műanyagra cserélték, s a tükrök is karbon betétet kaptak.

Máshova is jutott bőven a high-tech anyagból: ilyen az oldalküszöb, a hátsó diffúzor, a hátsó lámpatest, a hátsó légterelő szárny, s az erőforrás közvetlen környezete is. A kabinban sem fukarkodtak a drága anyaggal. Sokat dobnak a látványon a sötétített hátsó fények, valamint a sötétített harmadik féklámpa és az irányjelzők is. A tengelyvégekre sárga peremes, matt antracit színű kovácsolt felnik kerültek fel az ék alak érdekében eltérő méretezéssel. Az elöl 9 x 21, hátul 12 x 22 colos NF4 görgők nemcsak bitang jól néznek ki, hanem a rugózatlan tömeget is csökkentik, hiszen mindössze 9,5 illetve 13,5 kilogrammot nyomnak a mérlegen. A rájuk húzott kaucsukhengerek mérete elöl 255/30 ZR 21, hátul 335/25 ZR 22.   

A Novitec Rosso nem hagyta érintetlenül a futóművet sem. Hidraulikus első felfüggesztést tervezett a Ferrarihoz, amely gombnyomásra 4 centimétert képes emelni az első tengelyen. A gomb ismételt megnyomására, illetve 80 km/óra fölött automatikusan, a magasság visszaáll az eredeti szintre. Néha szükség is lehet a 458 Spider orrának megemelésére, ugyanis a Novitec Rosso emberei sportrugók segítségével 35 mm-rel közelebb engedték az aszfalthoz a kocsit. Felárért sport stabilizátor rudak is beszereltethetők a Ferrariba.

Mindezek után nem jelentett problémát még néhány szunnyadó lóerőt kihozni a 4,5 literes V8-asból. Egyedi szénszálas airboxszal és nagyteljesítményű kipufogórendszerrel 39 lóerőt sikerült kicsiholni a hajtóműből. Utóbbit egy különleges anyagból, Inconelből készítették, olyanból, amilyet a Formula 1-es versenyautókban is használnak. Az egyedi leömlőket, sportkatalizátorokat és egy hátsó dobot tartalmazó Novitec rendszer 21 kilogrammal könnyebb a gyárinál és körülbelül 30 lóerővel dobja meg a teljesítményt! Csappantyúval is rendelhető, így a volánon elhelyezett Manettino kapcsolóval szabályozható a hangereje. Az elektronika belövése után 609 lóerő (9100 ford./percnél) és 569 Nm nyomaték (5400 ford./percnél) termelődik a főtengelyen. A csúcssebesség több mint 325 km/óra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/