/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Oettinger Golf GTI

2017. május 26. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Oettinger a világ legöregebb Volkswagen nemesítője. A cég vezetője, a mérnökzseni Gerhard Oettinger fejlesztette ki például a világ első 16 szelepes hengerfejes, tömeggyártásra szánt blokkját, amely többek között az első Golf GTI-be is bekerült. Az Oettinger számára az ikonikus GTI ma is a legfontosabb Volkswagen, de a GTD és R modellekkel is szívesen foglalkozik.

Az Oettinger Golf GTI-re rápillantva az embernek máris gyorsabban ver a szíve. Ez a mesterien kiformált, szélcsatornában tesztelt aerodinamikai készlet és a vonzó könnyűfém felnik érdeme, a GTI sokkal pengébben néz ki velük. Az első lökhárítóra egy speciális toldat került fel, oldalra egyedi küszöböket szereltek fel, a fart pedig diffúzorral vadították meg, melynek két oldalán dupla, 90 mm átmérőjű kipufogócsövek kandikálnak ki. A sportos összképhez a többrészes tetőlégterelő is hozzájárul. A tengelyvégeken gyönyörű és könnyű, 20 colos OZ felnik forognak. A komplett karosszériakészlet a GTD sportdízelhez is elérhető.

Az Oettinger az idei GTI-Találkozón mutatta be faceliftes GTI modelljét, ahol egy felpaprikázott Golf R csúcsmodellt is felvonultatott. A fekete gép ugyancsak impozáns jelenség. A modell orrán egy állítható splitter díszeleg, amely a küszöbidomokkal, az egyedi hátsó szoknyával és az „R-Wings“ tetőlégterelővel együtt motorsportos megjelenést kölcsönöz az autónak.

A sportos lelkületű vezetőknek jó hír, hogy az Oettinger komoly teljesítménynövelő programot is kidolgozott a Golf GTI/GTD és R modellekhez. A GTI teljesítménye 380 lóerőig fokozható, az R viszont félezer (!) lóerősre húzható fel. Ebben az esetben a blokkot teljesen átépítik és kovácsolt alkatrészekkel megerősítik, ahogy a DSG váltóművet is megedzik, hogy akár 650 Nm nyomatékkal is megbirkózzon. Ezen kívül nagyteljesítményű fékrendszerek, professzionális felfüggesztések és komplett sportkipufogó-rendszerek is elérhetők a legfrissebb Golf modellekhez.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/