/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Typhoon, a legerősebb BMW X5

2009. március 27. 12:35   |   Autoblog
címkék:  

A turbós és kompresszoros átalakításairól, illetve sebességrekorder autóiról ismert német G-Power ismét letett valamit az asztalra. Összerakta az eddigi legerősebb BMW szabadidő-autót, az X5 alapú Typhoont, melynek a motorja egy kompresszor segítségével 525 lóerőt küld a főtengelyre. A túláradó teljesítményhez brutális kinézet tartozik; az oldalanként 7 centiméterrel kiszélesített, agresszív spoilerekkel megspékelt, 23-as kerekekre állított 2,2 tonnás X5 elöl hanyatt-homlok menekülnek a belső sávból.

Galéria megtekintése

Az izmos megjelenéshez erős motor dukál, a Typhoon hajtóműve pedig megfelel az elvárásoknak. A G-Power az X5 xDrive48i csúcsváltozatot vette alapul, amelyben egy szívó V8-as hajtómű dolgozik 355 lóerővel és 475 Nm-es nyomatékkal. Ígéretes számok, a 2,2 tonnás X5 ezzel 6,5 másodperc alatt terem százon és megfutja a 240 km/órát. A G-Power ezúttal is megbízható partneréhez, az ASA Engineeringhez fordult segítségül, hogy egyedi kompresszor rendszert fejlesszen ki a típushoz. Az SK III-as kitt végül 170-nel toldotta meg a gyári lovak számát és 125-tel emelte a nyomatékot. 525 lóerő adódott 6100-as fordulaton és kereken 600 Nm állt elő 5300-as fordulatszámon. A kompresszor természetesen kapott egy töltőlevegő-hűtőt, és egyebek mellett a szívó- és a kipufogó rendszert is átépítették a G-Power szakemberei. A hatfokozatú automataváltóval a Typhoon 5 másodperc alatt gyorsul százra, 18,4 másodperc alatt kétszázra, végsebessége pedig 275 km/óra.

Galéria megtekintése 

A Typhoon csomag borsos 14 500 eurótól szerezhető be az X5 modellhez.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/