/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Utcai versenyautó Audi RS5-ből

2013. november 29. 21:10   |   Autoblog
címkék:  

A gyárilag is potens Audi RS5-ből az ABT Sportsline egy 470 lóerős, karbon elemekkel kikönnyített, becsövezett utcai versenygépet faragott, amely rögtön el is nyerte az Auto Bild Év Sportkocsija díjat a kupé kategóriában.

Miután az Audi RS5 kupé kigördült az ABT műhelyéből, sokkal vadabbul fest, mint előtte. A mélyvörös színű kasztnit szénszálas aerodinamikai elemek tarkítják, mindenhol légbeömlő nyílások vannak, maga az autó pedig hasal az úton. A kempteni szakemberek lecserélték az első lökhárítót egy sokkal agresszívabb darabra, amely négy szellőzőt és a motorsportban használatos oldalsó légterelő idomokat, valamint alsó toldatot vonultat fel. A géptetőt egy szénszálas példány váltotta, amibe ugyancsak légzést könnyítő rostélyokat vágtak.

Az első sárvédők is kopoltyúkat kaptak, oldalra pedig vaskos küszöböket szereltek fel és itt vezették ki a kipufogókat is. A farra impozáns méretű diffúzor és légterelő szárny került fel, amelyek nemcsak a látványnak tesznek jót, de komoly leszorító erőt is termelnek. A tengelyvégekre pedig az autóhoz illő, agresszív kinézetű, 20 colos ER-F felniket csavaroztak, amelyek 275/30 méretű abroncsokat viselnek.

Az utastér is átalakult, most hamisítatlan versenysportos hangulatot áraszt. Mindent nemes fekete és piros Alcantara szövettel vontak be, a kagylóülésekbe pedig kockás zászlós mintát varrtak. Négypontos biztonsági övek tartják egyhelyben az utasokat, és bukóketrec merevíti az utascellát. A volánra LED-es váltásjelző és középállást mutató piros csík is került.

A 420 lovas 4,2-es V8-as FSI erőforrás teljesítménye 50-nel, 470 lóerőre gyarapodott, így a quattro-hajtású kupé 4,3 másodperc alatt sprintel százra, a végsebessége pedig 303 km/óra.

Az ABT munkájának legnagyobb elismerése, hogy az RS5-R az Auto Bild Év Sportautója szavazásán a „Coupé Tuning” kategóriában megszerezte az első helyet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/