Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

110 tonna meg sem kottyan a Land Rovernek – videó

2017. szeptember 20. 14:50   |   DG
címkék:  

A Land Rover éppen az új Discovery piaci bevezetését készíti elő, s nincs is jobb marketing ilyenkor, mint a modell erősségeit kidomborítani. Az egyik ilyen a vontatási képessége. Nos, a Discovery papíron 3,5 tonnás fékezett utánfutót vontathat, a gyakorlatban azonban elbánik egy 110 tonnás, 100 méter hosszú ausztrál road trainnel is, mint ez a felvétel bizonyítja.

A kísérletre a hatalmas ausztrál outback-en, azaz az isten háta mögötti vidéken került sor, a Lasseter autópálya egy lezárt szakaszán. A cél az volt, hogy demonstrálják az új Land Rover Discovery kiemelkedő vontatási képességeit. Egy 3 literes, 258 lóerős és 600 Nm nyomatékú, nyolcfokozatú automataváltóval szerelt modellt választottak ki a feladatra, vonóhorgára pedig egy 100 méter hosszú, hét pótkocsis road traint akasztottak.

Bár a Discovery Td6 maximálisan 3,5 tonnás fékezett utánfutót vontathat, sikeresen mozgásba lendítette, sőt 16 kilométeren keresztül húzta a 110 tonna össztömegű, 158 (!) kerekű szerelvényt, egyszer a 44 km/órás sebességet is elérve. Ezzel megdöntötte a házon belüli rekordot, ugyanis tavaly egy Discovery Sport egy 100 tonnás vonatot húzott el.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!