Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

340-re gyorsul 800 méteren a pokoli Nissan GT-R – videó

Egy 1600 lóerős Nissan GT-R kápráztatta a tömeget egy németországi autós rendezvényen. A brutális japán járgány fél mérföldön 340,9 km/óráig gyorsult, ami több, mint eredeti végsebessége gyárilag.

Már 11 éve, hogy a Nissan bemutatta az ár/érték arányban verhetetlennek bizonyult sportautóját, amely a nálánál drágább olasz és német riválisait is könnyűszerrel verte. Mára a helyzet sokat változott, hisz a konkurencia nem tétlenkedett új modellekkel előrukkolni, míg a japánok inkább csak áthangolták a „Godzillát”.

Ettől még persze akadtak, akik gyári vagy nemesített verzióban kimerészkedtek a gyorsulási versenyekre, s sokszor így is büszkén térhettek haza, de egy olyan világban, amikor a legtöbb szupersportautó már 1000 lóerő körüli teljesítménnyel bír, egy 5-600 lovas, nehéz kupé nem rúg labdába.

Kivéve, ha egy olyan cég veszi kezelésbe, mint a Gosha TurboTech, egy orosz nemesítő műhely, amely nagyteljesítményű sportautókra szakosodott. A 2017-es modellévű GT-R finomhangolását követően az eredmény 1600 lóerő lett, ami közel háromszorosa a gyári értéknek, s száz paripával haladja meg a hírhedt Bugatti Chiron erejét.

Mivel a szám nem jelent automatikus győzelmet, a tulaj kivitte terepre is az autót, hogy kiderüljön, mire képes. Nos, egy német autós rendezvényen 800 méteren képes volt 340,9 km/óráig gyorsítani vele (mindössze 15,112 másodperc alatt álló helyzetből), ez pedig másnak nem sikerült aznap…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!