/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az egyetlen utcai Aston Martin Vulcan – videó

2017. december 28. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

Az Aston Martin összesen 24 darab Vulcant épített, ám közülük csak egyetlenegy használható közúton. A versenyautót Gaydon támogatásával a brit RML Group alakította át. Most megnézhetjük, hogy milyen módosításokat kellett végezni az autón. Az első fényszóró- és tükörpár csak a kezdet volt…

Az Aston Martin egyik vélhetően igen befolyásos és vagyonos ügyfele elérte a márkánál, hogy az áldását adja Vulcan versenyautója utcaivá átalakítására. A munkát az RML Groupnál végezték; s mondanunk sem kell, hogy bámulatos amit elértek.

A videón az RML Group szakértője részletesen elmeséli, hogy a kocsit mely pontokon kellett módosítani illetve átalakítani ahhoz, hogy utcán is használható legyen. Mindenekelőtt fényszórókat kellett beépíteni, módosítani kellett a hátsó lámpákat és irányjelzőket kellett beszerelni – utóbbiakat elöl az Aston Martin DB11-től származó tükrökben, hátul pedig a hatalmas légterelő szárny oldalsó lapjaiban helyezték el. Szükséges volt ablaktörlőt és ablakmosót is beszerelni, s át kellett alakítani a motorháztetőt illetve az első spoilertoldatot.

Természetesen módosították a felfüggesztést és a V12-es szívóüzemű erőforrást is; átprogramozták a vezérlést és katalizátorokkal kiegészített halkabb kipufogórendszert tettek fel. Ezen kívül kicserélték a kuplungot és a váltóáttételen is variáltak, hogy a Vulcant akár minden nap lehessen használni. Az utasteret is „kipárnázták”, komfortosabbá tették, elektromos ablakemelőket és központi zárat építettek be.

A tulaj most már legálisan használhatja közúton is a versenyautóját, s ha egyszer mégis meggondolná magát, az RML-nél bármikor szívesen újra visszaalakítják eredeti formájára a kocsiját.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/