/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bugatti Chiron, a világ leggyorsabb autója – videó

2017. szeptember 14. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

A Frankfurti Autószalon előestéjén tartott Volkswagen rendezvényen találkoztunk Juan Pablo Montoyával, aki egy kék-fekete Bugatti Chiron mellett állt. Kiderült, hogy világrekordot döntött az 1500 lóerős rakétával: felgyorsult nulláról 400 km/órára, majd állóra fékezett, összesen 42 másodperc alatt. S erről felvétel is készült.

A rekorddöntésre a Volkswagen ehra-lessieni tesztpályáján került sor még augusztusban, ám a Frankfurti Autószalonig titokban tartották a dolgot. A Bugatti Chiront Juan Pablo Montoya autóversenyző vezette, aki egyszer már 407 km/órás sebességet is elért a molsheimi megaautóval.

A cél az volt, hogy olyan mutatványt hajtsanak végre, ami eddig egyetlen sorozatgyártású kocsinak sem sikerült. Montoya rajtprogramot használva 2,4 másodperc alatt százas tempóra gyorsult, 6,1 másodperc alatt elérte a 200 km/órás sebességet, 13,1 szekundum alatt pedig a 300-at. Ezek az értékek önmagukban világrekordnak számítanak, a kolumbiai pilóta azonban tovább nyomta a gázt és 19,1 másodperc elteltével elérte a 400-as tempót.

Montoya nulláról 400 km/órára 32,6 másodperc alatt gyorsult fel, majd erről a szédületes sebességről 9,4 másodperc alatt állóra fékezett. Ez összesen 42 másodperc, világrekord a sorozatgyártású személyautók között. A mutatványhoz 3,1 kilométer hosszú aszfaltcsíkra volt szükség, amiből 491 métert a fékút tett ki.

Az elképesztő csúcsteljesítményről természetesen videó is készült, melynek a végén utalást kapunk arra is, hogy a Chironban van még tartalék…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/