/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy LaFerrari és Lamborghini Sesto Elemento játéka – videó

2014. július 11. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Erre felénk már külön-külön is csoda lenne látni a videón szereplő négykerekűekből, ám Katarban olyannyira mindennapos jelenségnek számítanak, hogy a helyi tulajdonosok egyáltalán nem sajnálják a technikát egy kis szórakozásra.

Két csúcs olasz sportkocsi csap össze néhány másodpercre Katarban, hogy kiderüljön, az ős nyers technika az igazi, vagy a minden hájjal megkent modern technológiák haladnak jó úton.

Amíg a helyieknek ilyen elmélkedésekre is marad idejük, mit itt Közép-Európában csak hüledezünk, és nem győzzük feldolgozni az információt, hogy mit keres közel egymilliárd forint pár méterre egymás mellett.

Mint ismeretes, a 20 példányban legyártásra került Sesto Elemento nagyjából 2,5 millió dolláros (mintegy 560 millió forintos) árcédulát viselt megjelenésekor. A benne lakó, Gallardo 5.2 literes V10-esén alapuló egység 578 lóereje (425 kW) és 540 Nm-es csúcsnyomatéka elég arra, hogy 2,5 másodperc alatt katapultálja a mindössze egytonnás csodagépet százra, miközben végsebessége megközelíti a 350 km/órát.

Ehhez képest a 6.3-as V12-essel és elektromotorral szerelt LaFerrari összesen 963 lovat (708 kW) küld az aszfaltra 700+270 Newtonméter kíséretében, melyeknek köszönhetően három másodpercen belül tudja le a százas sprintet, végsebessége pedig konkurenséhez hasonlóan 350 km/óra.

Mégis a hamarabb induló Lambót mintha a végére befogná a Ferrari, ám a kamerás autó lassúsága miatt a végső eredményt sajnos alig lehet látni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/