/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Előre látta a balesetet a Tesla – videó

2016. december 28. 14:10   |   Autoblog
címkék:  

A Tesla folyamatosan fejleszti modelljei önvezető rendszerét, s úgy tűnik, hogy az Autopilot mostanra nagyon magas szintet ért el. Intelligens, előrelátó, s valóban képes a sofőrt megelőzően döntést hozni, ami adott esetben egy baleset elkerüléséhez is vezethet.

A kamerákkal és radarokkal dolgozó Autopilot 8.0 ezen a belsőkamerás felvételen bizonyítja fejlett képességeit, már az autópályás karambol bekövetkezése előtt lassítani kezd, majd megállítja az autót. Jóval előbb reagál, mint a sofőr. Hangjelzéssel figyelmezteti a sofőrt a jármű előtt kialakult vészhelyzetről, majd akcióba lép, még mielőtt a karambol bekövetkezne és biztonságos távolságban megállítja az autót. Az Autopilot 8.0 legfontosabb újítása egyébként az, hogy a radar immár az elöl haladó járművek alatt is képes pásztázni, így jóval hamarabb le tudja reagálni az adódó vészhelyzeteket.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/