/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyári Nissan Skyline GT-R harcol a gyári BMW E39 M5 ellen – videó

2022. augusztus 07. 10:10   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Akik a 2000-es években váltak autórajongóvá, azoknak kötelező volt a falán legalább az egyikből poszternek lógnia. De vajon a gyárilag 280 lóerős 2.6 literes hathengeres turbómotoros Nissan vagy a 400 nyers lóerőt leadni képes 4.9 literes szívó V8-assal szerelt BMW a jobb?

Imádjuk, hogy a Carwow csapata gyakorlatilag bármit össze tud ereszteni: volt már Forma-1 autó, MotoGP kétkerekű, kamion, elektromos versenyautó de sok mindennapi járgány is megfordult már a brit autóösszehasonlító és értékesítő portál kifutópályáján.

Legutóbb két, mára már klasszikusnak számító négykerekűt eresztettek egymásnak a srácok, méghozzá gyári állapotban – ami ezeknél igen ritka. Az egyik a híres Nissan Skyline R34 GT-R, amely a Halálos Iram filmeknek köszönhetően lett az egyik legkívánatosabb japán autó, a másik pedig egy igazi bajor legenda, az izomkolosszus BMW E39 M5.

Míg a japánok a Skyline esetében egyfajta íratlan szabály miatt „csak” 280 lóerőre dolgozták a benne dolgozó híres RB26DETT 2.6 literes sorhatos duplaturbós motort, addig a bajor mérnököket nem kötötte efféle megállapodás, és kereken 400 paripát hoztak ki a 4.9 literes szívó V8-asból. Ami a nyomatékot illeti, itt már nincsenek akkora különbségek: 393 Nm a Nissannál, 500 Nm a BMW-nél, illetve tömegét tekintve 235 kilogramm előnye van az R34-esnek az E39-cel szemben, ráadásul előbbi összkerékhajtással rendelkezik. A kézi váltó mindkét modellnél megtalálható, így sok múlik a sofőrön is.

Szokás szerint láthatunk álló-, majd repülőrajtot és végül féktesztet is. Nem lőjük le a poént, de annyit igen, hogy meglepő módon egész szoros eredmény született.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/