/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hatalmas kereket raknak a Zsiguli alá az oroszok – videóval

2019. január 15. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ismét egy Lada esik áldozatul a Garage54 csapatának. A lelkesen kísérletező oroszok ezúttal egy 2106-os kerekeit cserélték ki a normális átmérő közel kétszeresére, majd kipróbálták, mire képes a hóban. Az eredmény meglepően jó lett.

Extrém Lada tesztelőnek számít a Grage54 csapata. A srácok már temettek el efféle járgányokat a földbe, szedtek ki tóból és bírták működésre, de alakítottak át Nivát is hatkerekessé. Legutóbb egy 2106-os Ladának a kerekeit cserélték jóval nagyobbakra.

Míg ezen Zsiguli eredeti kerékmérete 175/70R13, azaz átmérője 575 mm, az oroszok 38 collos, azaz 965 mm-es kerekeket szereltek fel szerencsétlen öreg szedánra némi nyomtávszélesítő segítségével.

Míg hátul elég volt a kasztnitól épphogy külön életet élő szélesítésre, elől a megfelelő kormányzás érdekében sokkal többet kellett toldani. Az elkészült fél bigfoottal rögtön egy elhagyatott, havas pályához vették az irányt, ahol kipróbálták, mire képes ilyen adottságokkal a Zsiguli.

Nos, a hó egyáltalán nem jelentett akadályt a kocsinak, ahogy a terep változatossága sem, bár az első futómű megfáradt egy kicsit a játszadozás végére. Ekkor döntött úgy a csapat, hogy visszaszereli az eredeti kerekeket, majd így folytatták a tesztelést. Habár nehéz elhinni, hogy „könnyen vezethető” lenne, egy kis bolondozásra biztosan ideális alap a nagylábú Lada.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/