/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Vajon beindul a tóból kihalászott Lada? – videó

2019. január 01. 12:50   |   Autoblog
címkék:  

Kedvenc orosz műhelyünk, a Garage 54 Ladákat állít komoly kihívások elé, hogy bizonyítsa a derék gépek elpusztíthatatlanságát. Előfordult, hogy egy évre elástak egyet a földbe, máskor háromtengelyessé alakítottak át egy Nivát, legutóbb pedig hat hónapra elsüllyesztettek egy Samarát egy tóba. Vajon sikerül újra beindítani?

A Lada sekély vízben vészelte át az orosz telet, ami nem vált éppen az előnyére, ugyanis a fagyos víz összeroppantotta a tetejét. A kiemelés után úgy nézett ki, mintha egy konténer kilapította volna. Persze a Garage 54 stábját ez nem igazán érdekelte, ők csak arra voltak kíváncsiak, hogy sikerül-e újra beindítani a motorját. Ennek érdekében kivették a gyertyákat, kinyomták és leengedték a vizet a blokkból, majd olajat öntöttek bele. A gyújtásrendszer hihetetlen módon képes volt szikrát adni, így némi üzemanyag segítségével a motor egy óra szerelgetés és tisztítás után újra életre kelt. Persze csak másodpercekre, hiszen az üzemanyagellátó rendszert tönkretette a víz, de így is csoda, hogy az aggregát újra be tudott indulni. Néhány órás munkával akár közúti közlekedésre is alkalmassá lehetne tenni a Samarát, akár kabrióként is lehetne használni…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kovács Mihály
2019-01-01 - 13:50

No ezt csinálja meg valamelyik amerikai rakétahordozó, aki leakarja dobni az atombombát, európára. Az oroszoknak csak egy távirányító szamarát kel küldeni rájuk!


*/