/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így tombol az 1050 lóerős Ferrari FXX K – videó

2014. december 08. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Ferrari eddigi legerősebb autója végre nem csak állóképeken vehető szemügyre, hanem padlógázos csapatás közben is, méghozzá az Abu Dhabi F1-es versenypályán. Közben a szuper hibrid borsos ára is kiderült – 2,5 millió euró darabonként.

A Ferrari ígéretéhez hűen a Yas Marina versenypályán mutatta be a hétvégén legújabb, és eddigi legnagyobb teljesítményű négykerekűét, az FXX K-t.

Ráadásul a videón látható példány nem csak alapjáraton gurult egy-két próbakört, hanem keményen oda is léptek neki – a közönség nagy örömére. A hátborzongatóan szép hangért nem más felel, mint az a szívó V12-es egység, ami önmagában 860 paripát (633 kW) képes előállítani, s akár a 9250-es fordulatszámig is felpörög. Ezt segíti ki az F1-es technológián alapuló KERS elektromos rendszer további 190 lóerővel – így az összteljesítmény 1050 lóerő (772 kW).

A brutális teljesítménynek, és az alapul szolgáló LaFerrarihoz képest fejlettebb aerodinamikának, valamint a leadott 90 kilogrammnak köszönhetően az FXX K állítólag öt másodperccel gyorsabb a Ferrari hazai tesztpályáján – azaz 1:14 alatt ér körbe.

A felvétellel együtt a csodaautó ára is kiderült. Ez nem kevesebb, mint 2,5 millió euró, ami jelenlegi árfolyamon mintegy 767 millió forintot jelent. Azonban hiába kér az olasz gyártó csillagászati összegeket a csúcshibridért, a gyártásra tervezett 40 példány mindegyike már jó előre elkelt, így egyetlen megvehető darab sincs épp belőle.

Az autóról korábban itt írtunk részletesebben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/