/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen az első érintőképernyős autó – videó

2014. december 17. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár manapság terjednek el igazán, az érintőképernyők már a ’80-as években megjelentek az autókban. Elsőként 1986-ban egy Buick Riviera – ha nagyon kezdetlegesen is, de – rendelkezett a technológiával. Az alábbi filmen be is mutatják működését.

Mai szemmel nézve vicces lehet, de 28 évvel ezelőtt, amikor még a szimpla digitális kijelzők is nagy dolognak számítottak és a kvarckristály volt a menő, igazi meglepetésként érte az embereket a Buick katódsugárcsöves monitorral megtámogatott érintős fedélzeti számítógépe.

A gyáriak által csak „Graphic Control Center”, azaz Grafikus Irányító Központnak elnevezett computer még nem ismerte a színeket, így fekete háttéren zöld ikonokkal és írásokkal tájékoztatta a vezetőt többek között a fogyasztási és utazási információkról, a rádió, a klíma vagy éppen az ajtók állapotáról, de képes volt diagnosztizálni a fékek, a motor és az elektromos rendszer állapotát is.

Ennek ellenére a gyártó kénytelen volt száműzni a rendszert a ’90-es évek elejére, mert sokan panaszkodtak, hogy használata zavaros és megterhelő – főleg menet közben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/