/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jégkerekeken gördül a Lexus NX – videó

2015. december 23. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A jégen való autózás teljesen új értelmet nyert a Lexusnál, aki megalkotta a világ első, jégből készült funkcionális kerékszettjét. Három hónapnyi kutatás, tervezés és tesztelés után a Lexus crossover fagyott vízből faragott kerekein kigördült London utcáira.

A projektet a londoni központú, több mint 35 év tapasztalattal bíró Hamilton Ice Sculptors vezényelte le. Először beszkennelték az eredeti NX felniket és gumikat, majd számítógéppel másolatot készítettek róluk. A rajzok alapján a kerekeket négy szobrász faragta ki, egyenként 36 órai munkával. A milliméterre pontos végeredményt japán acél vésőkkel és szerszámokkal érték el. Az abroncsok mintája is megegyezik az eredetivel.

A jeget lágy vízből képezték, így az a fagyasztóból kivéve tökéletesen tiszta lehetett. Annak érdekében, hogy a tömbök elbírják az autó súlyát, akril megerősítéseket építettek be. Végül LED fényeket is beépítettek a drámai megjelenés érdekében. A Lexus NX, mielőtt aszfalton megtette volna első métereit, öt napon keresztül egy -30 celsius fokra hűtött kamrában várakozott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/