/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Képes-e legyőzni az ugyanolyan erős Audi TT az R8-at? – videó

2020. július 28. 13:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Lehet, hogy a V10-es R8 az Audi legfürgébb autója, de mihez kezd az ABT műhelye által hasonló szintre hozott TT RS-R-rel? Míg előbbiben egy 5.2 literes V10-es szolgáltatja a 610 lóerőt, utóbbinak 2.5 literes egysége teljesíti ugyanezt, csakhogy több nyomatékkal…

A gyermekkorában sokat csúfolt és vert, ezért konditermet gyakran látogató kistestvér vág most vissza az elnyomó fivérnek a sportos négykarikások versenyében.

A Carwow összeeresztett egy Audi R8 V10-et egy ABT-féle TT RS-R-rel. Míg a nagyobb, vérbeli sportmodellben egy 5.2 literes szívómotor préseli ki magából a 610 lóerő mellett leadott 560 Nm csúcsnyomatékot, addig a szteroidozott kistesó 2.5 literes soros öthengeres egységéből 610 paripa mellett 780 Nm maximális forgatónyomaték szabadul fel. A sort folytatva pedig nem sok jó jut az R8-nak: mindkét modellben hétfokozatú, duplakuplungos automataváltó dolgozik, szintén mindkettő rendelkezik rajtelektronikával, azonban a TT méretéből adódóan kétszáz kilogrammal könnyebb is (1650 kg az 1450 ellenében). Az R8 összes utólagos segítsége egy állítható futómű és egy új kipufogórendszer.

Akárhogy is alakuljon a végkimenetel, mindkét modell gyönyörű hangokat hallat, nagyon megy és körülbelül egyforma értéket képvisel. Az igazságért rögtön három állórajtos versenyt láthatunk, melyeket két repülőrajt, végül két fékteszt követ. Mindenki nyugodtan vonja le a maga következtetését a látottakból – én nem panaszkodnék, bármelyik négykarikás is jusson kezeim közé…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/