/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiáll a régi VW Bogár a Dodge Charger SRT Hellcat ellen – videó

2019. május 18. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A gyorsulási versenyeken gyakran lát az ember a kinézet ellenére megdöbbentő eredményeket, így az sem csoda, hogy az alábbi, klasszikus Volkswagen Beetle nem gyári motorjával állt a kifutóra a Dodge Charger legvadabb kiadása ellen.

Habár legyőzni nem tudta, egész szépen tartotta magát a 717 lóerős Dodge Charger SRT Hellcat ellen a klasszikus, rózsaszínre festett Volkswagen Bogárhátú.

A Dodge állítása szerint a Charger legdurvább kiadása 11 másodperc alatt képes letudni a negyedmérföldes (402m) távot, ám az alábbi példány nem egy gyári modell, így 10,7 szekundum alatt abszolválta a szakaszt (206 km/órával), amihez képest a Bogár „csak” 12,07 másodpercre volt képes 175 km/óra mellett. Ez elsőre nagy különbségnek tűnik, ám a 12 másodperc olyan érték, amire egy 421 lóerős gyári Ford Mustang 5.0 V8 képes tízsebességes automatával.

A léghűtéses VW kisebb tömegének köszönhetően egész szépen elrugaszkodik a rajtnál, ám 2.3 literes, karburátoros (körülbelül 180 lóerős) motorja kevésnek bizonyul a kompresszoros színizom ellen. A Bogár további mentségére szóljon, hogy már a ’80-as évekből is találtak róla felvételeket hasonló szerelésben, amikor szintén megmérettetéseken vettek vele részt, így pedig dicső karriert tudhat magáénak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/