/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megkínozza a kis hidat a 35 tonnás busz – videó

2018. október 20. 16:40   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem csak a magasság-, de a tömeghatároló táblákat is érdemes komolyan venni, különben hatalmas anyagi károk keletkezhetnek, nem beszélve a veszélybe sodort emberéletekről. Egy 35 tonnás busz vezetője úgy döntött, nem akadály neki a 10 tonnát bíró híd…

Még 1-2 tonna túllépés is veszélyes lehet, ha szigorú tömeghatárérték van valahol feltüntetve, azonban plusz 25 tonna egy hídon már nevezhető életveszélyesnek.

Egy arkansasi hídnak mégis 35 tonnát kellett elbírnia, amikor egy különjárat vezetője úgy gondolta, rá nem vonatkoznak a szabályok.

A Hód híd (Beaver bridge) 1949-ben épült, javarészt fa felhasználásával, s a szokatlan látogatást követően kénytelenek voltak a hatóságok ellenőrzés céljából lezárni, hisz nem mindennapi terhelésnek tette ki a felelőtlen sofőr a függőszerkezetet.

Ahogy a hatalmas monstrum ráhajtott a szerkezetre, szinte egyből látszott, ahogy megrogy az útfelület, miközben a távolról figyelő autósok dudálgatással próbálták kinyilvánítani nemtetszésüket. A legveszélyesebb rész a félút volt, ahol durván megsüllyedt a felület, ám végül szerencsére sikerült átjuttatni a járművet a túlpartra.

Reméljük, a felvételt visszanézve átértékeli veszélyérzetét a vezető.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/