/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Metróval versenyzett az elektromos MINI – videó

2021. április 13. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

A MINI Electric Pacesetter ellenfele nem egy másik négykerekű, hanem az olasz főváros egyik elektromos metrószerelvénye volt. Vajon ki gurult át elsőként a célvonalon?

P90417794-highRes

Az ABB FIA Formula E idei versenyszezonjának második felvonásán, az április 10-11. közötti hétvégén megrendezett római fordulón a MINI tisztán elektromos meghajtású biztonsági autója is reflektorfénybe gurult, a MINI Electric Pacesetter ugyanis itt ünnepelte világpremierjét.

A tisztán elektromos meghajtású formaautókat rajtrácsra állító versenysorozat 2021-es idényének hivatalos biztonsági autója 6,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, ha az ABB FIA Formula E futamain verseny közben is szükség lenne rá. Volánja mögött a 43 éves portugál Bruno Correia foglal helyet, aki 2014 óta a sorozat hivatalos biztonsági autóinak pilótája.

P90417800-highRes

A versenypályás debütálás előtt néhány nappal a MINI Electric Pacesetter egy rendhagyó megmérettetéssel érkezett meg Rómába, a város egyik legjobban teljesítő elektromos járművét hívva ki egy versenyre: a metrót. A két teljesen eltérő, funkcióiban és méreteiben is különböző, más-más kvalitású jármű egyvalamiben megegyezik: mindkettőt villamos energia hajtja. De vajon melyikük gurul át elsőként a célvonalon?

A példátlan megmérettetéshez John Cooper unokája és a MINI John Cooper Works alapítócsalád tagja, Charlie Cooper, valamint Bruno Correia is csatlakozott, a tisztán elektromos meghajtású versenyautók április 10-i rajtja előtti egyik éjjelen Róma lezárt belvárosát így magával ragadó, látványos és izgalmas adrenalin-löket rázta fel. Az egyik oldalon a jellegzetes gördülési hangok kíséretében közlekedő metrószerelvény állt rajthoz, rajta a kormányától megfosztott portugál pilótával, a metróvezetőt bátorítva, a másik oldalon pedig Charlie Cooper a nesztelenül suhanó biztonsági autóval. A vérbeli versenykörülmények érdekében a metró előtti sínszakaszt elzárták a forgalomtól, a MINI útvonalát pedig lezárták. Az összecsapásról videó is készült.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/