/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem vizsgázott jól a gyalogosvédelmi teszten a BMW X1 – videó

11 városi terepjárót vizsgált az Amerikai Biztosítók Közlekedésbiztonsági Intézete a gyalogosvédelemre vonatkozóan, ám közülük csak négy ért el kiváló minősítést, kettő pedig elég rosszat. Az új BMW X1 teljesen leszerepelt, de a Mitsubishi Outlander sem tökéletes.

Nem ért el (pozitívan) értékelhető eredményt a BMW X1 crossover modellje az IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) gyalogosvédelmi tesztjén, miután a háromféle vizsgált helyzet mindegyikében szinte lassítás nélkül ütötte el a próbababát.

Az intézet 11 modellt vizsgált, közülük a Honda CR-V, a Subaru Forester, a Toyota RAV4 és a Volvo XC40 kapott maximális minősítést. Ez azt jelenti, hogy az autók valószínűleg semekkora sérülést nem okoznak egy előttük hirtelen elsétáló vagy kiugró gyalogosnak, mert a rendszer időben felismeri a helyzetet és lefékez.

További modellek, mint a Hyundai Kona, Kia Sportage, Mazda CX-5 és Nissan Rogue (Qashqai) szerzett fejlett értékelést, azaz nem ölt meg egyetlen bábút sem, maximum súlyos sérülést okozott egyik-másik esetben. Az átlagos minősítést csak egy modell kapta meg a Mitsubishi Outlander személyében, itt ugyanis már történt egy halálos gázolás a három tesztből, ám ez még mindig jobb, mint amit a BMW X1 művelt. Az apró SUV ugyanis egyszer sem fékezett a gyalogosra, így mindhárom esetben halálra gázolta azt.

Az automatikus fékezéssel kiegészített aktív gyalogosvédő rendszer lényege épp az lenne, hogy felismerje, ha a haladó jármű elé kilép vagy kiszalad valaki – akár a parkoló autók között, s akár a vezető beleavatkozása nélkül is megállítani azt, mielőtt elütné az embert. Az IIHS egy sima keresztülsétálós, autók között kirohanós és egy párhuzamosan az út szélén álló Az intézet szeretné felhívni az ilyen tesztekkel a gyártók figyelmét, hogy egy hatékonyan működő rendszer hány életet megmenthet, és ösztönözni egyúttal a jobb eredmény elérésére őket. A BMW-nek lesz mit behoznia, de a Mitsubishi is igyekezhet javítani…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/