/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Öreg kombi Passat vs. Ferrari 458 – videó

2015. július 25. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vajon mire megy egy 30 éves, dízelmotorral szerelt népautó az egyik legkorszerűbb szívó benzines olasz sportkocsi ellen? Nos, ha a teljes hajtás átépítésre került, akkor valami ehhez hasonló meglepetésben lehet részünk…

Sleeper car, vagyis altató autó. Azokra a járgányokra használják külföldön ezt a kifejezést, amelyek külsőre  semmi többet nem mutatnak egy átlagos, esetenként egy lepukkant, gyakran előforduló autónál.

Pedig eközben a motorháztető alatt a legtöbbször már rég nem a gyári teljesítményű, egyszerű konstrukciójú aggregát dolgozik, hanem egy akár turbóval és/vagy kompresszorral megbolondított, nagyobb lökettérfogatú egység.

Mint amilyen az alábbi, ’80-as évekbeli kombi Passat gépteteje alatt is volt. Már az első gázfröccsre látszik, hogy a dízelmotor köszönő viszonyban sincs régi önmagával. Talán épp ekkor döbbent rá a piros Ferrari 458 tulajdonosa, hogy „rossz lovon ül”, de itt már késő volt. A lámpák kialszanak, a Passat helyén pedig fekete füstfelhő maradt, miközben a Ferraris próbál valamit visszavakarni hirtelen elvesztett ázsiójából – de már nem tudja befogni a vérbeli sleeper cart. Talán majd legközelebb…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/