Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Összecsap a Mercedes-AMG GT R a Nissan GT-R-rel – videó

2017. december 28. 16:30   |   DG
címkék:  

A japán és a német GT R csatáját láthatjuk ezen a videón, két kiváló, ám gyökeresen eltérő felépítésű sportautó mérkőzik meg egymással gyorsulás, fékezés és rugalmasság területén. Vajon a könnyebb és erősebb AMG GT R maga mögé utasítja a Nissan legendáját?

A brit CarWow csapata egy elhagyott repülőtéren eresztette egymásnak a két sportgépet, három lépcsős megmérettetést eszeltek ki. Az első klasszikus negyed mérföldes gyorsulás, a második guruló rajtos rugalmassági teszt, a harmadik pedig fékezés.

Álló helyzetből indulva összkerékhajtása miatt a Nissan GT-R elhúz az AMG GT R mellett, ám a német kupé rövidesen felzárkózik hozzá és alacsonyabb tömegét illetve valamelyest nagyobb teljesítményét kamatoztatva megnyeri az első összehasonlítást. A képzeletbeli célvonalat körülbelül 1 méterrel előbb szakítja át az AMG a Nissannál, ami elhanyagolható különbség. Az AMG ideje kereken 11, a Nissané 11,1 másodperc. A 80 km/órás guruló startnál kiütközik az AMG motorjának tetemesebb, 700 Nm-es nyomatéka (a Nissané 630 Nm), így abban a versenyszámban is diadalmaskodik. A fékezés tesztet viszont mindkét autó ugyanúgy hajtja végre.

A Mercedes-AMG GT R egyébként az Egyesült Királyságban jelentősen drágább, mint a Nissan GT-R, 143 ezer fontba kerül, míg amaz 84 ezertől hazavihető. Igazságosabb lett volna tehát például a 600 lóerős GT-R Nismo változatot odaállítani az AMG mellé, ami 151 ezres árcédulájával is közelebb áll hozzá.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!