/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Összehozták a VW GTI-k versenyét – videó

2018. július 29. 19:13   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Carwow egyszerre négy Volkswagen GTI modellt eresztett egymásnak a kifutópályán, hogy megtudjuk, melyik a ma kapható legjobb sprinter közülük. Vajon az Up!, a Polo, a Golf Clubsport S vagy a hagyományos Golf GTI lesz a befutó? Szoros eredmény született.

Bár más teljesítménnyel, más árkategóriában és más-más vevőköröknek készültek, a Volkswagen GTI modelljei mindig a megfizethető sportosság jegyében hagyták el a gyártósort.

Napjainkban 3 + 1 féle GTI modell kapható a piacon, melyek közül a belépőszintet az Up! jelenti 1.0 literes turbófeltöltéses benzinmotorjából kifacsart 115 lóerővel és 200 Nm csúcsnyomatékkal. Az apróság 8,8 másodperc alatt képes elérni a százas tempót, végsebessége pedig közel 200 km/óra.

A következő lépcsőt a Polo GTI jelenti duplaakkora, 2.0 literes TSI motorral, amelyből 200 lóerő és 320 Nm távozik, így 6,7 szekundum alatt katapultál százra DSG automatával. A Golf GTI Performance hasonló méretű aggregátja már 245 paripát és 370 Nm-t küld az első kerekekre, így a duplakuplungos automatával szerelve 6,2 másodperc alatt éri el a százas jelzést az autó mutatója. Ennél még egy fokkal jobb a Golf Clubsport S, amely további 65 (=310) paripával nagyobb potenciállal bír 380 Nm csúcsnyomaték mellett, azonban kézi kapcsolású váltója (és a rajtelektronika hiánya) miatt némi hátrányból indul testvére ellen. Hogy végül ki és mekkora előnnyel nyer a 400 méteres táv végén, arról az alábbi videó tanúskodik a Carwow-nak köszönhetően, ezt pedig egy repülőrajtos kigyorsítás is követi.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/