/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rosberg és Häkkinen együtt autóznak egy McLaren P1-gyel – videó

2018. április 28. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A két volt Forma-1 világbajnok, Mika Häkkinen és Nico Rosberg Monte Carlóban ülnek be egy McLaren P1-be, hogy kipróbálják, milyen érzés a szuperhibrid fedélzetén, miközben jóízűt beszélgetnek az élet nagy dolgairól, mint például a család vagy a jövőbeli tervek.

A 2016-os F1-es szezon megnyerése után sokkolta a világot a fiatal Nico Rosberg hirtelen visszavonulása, amely során kiemelte, hogy bár imádja a versenyzést, családja mindennél fontosabb számára. Ennél egyszerűbb volt Mika Häkkinen visszavonulása, ő ugyanis már szimplán idősnek érezte magát a száguldó cirkuszban való állandó részvételhez.

A lényeg, hogy két hihetetlen kvalitású pilóta nélkül zúgnak tovább a motorok, ám az élet nem csak a szériában, de az ő világukban sem állt meg. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a minap Monacóban találkozott a két sztár, hogy a finn különleges McLaren P1-esét meghajtsák egy könnyed beszélgetés közben.

A szóban forgó P1 különlegessége nem csak az, hogy Häkkinen a tulajdonosa, hanem ez egyike a 11 teszt-prototípusnak, melyekből a gyártó végül teljes értékű autót varázsolt, és különleges ügyfeleknek adta el. A 3.8 literes duplaturbós benzines erőforrás és az elektromotor összteljesítménye ugyanúgy 916 lóerő, mint a „sima” P1 esetében.

Érdekes, hogy míg a „nyugdíjas” pilóta finoman és óvatosan vezeti a szuperhibridet, addig Rosberg sokkal merészebben – néha a frászt hozva utastársára – tekergeti a kormányt és bánik a pedálokkal (ráadásul ez volt számára az első alkalom, hogy P1-ben ült). Az angol nyelvű, feliratozott beszélgetés során nem csak a Forma-1-gyel kapcsolatos gondolataikat osztották meg egymással, de aktuális érzéseiket és jövőbeli terveiket egyaránt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/