Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Travis Pastrana három elképesztő, motoros ugratása – videó

2018. július 12. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az Amerikában legendássá vált Evel Knievel előtt tisztelegve állt össze a motorversenyző és a Histoty Channel, hogy elődje három hírhedt ugratását egy show-ba építve bemutassa a nagyérdeműnek. Így több tucat autót, buszt és egy szökőkutat is átugratott.

Evel Knievel kaszkadőr neve az egyik legnagyobb a tengerentúlon, a fenegyerek ugyanis folyton dacolt a fizika törvényeivel közönsége legnagyobb örömére.

Egyik leghíresebb mutatványa az 1967-es Las Vegas-i Caesar’s Palace előtti szökőkútugratás volt, melynek során majdnem meghalt, az érkezéskor ugyanis – körülbelül 140 km/órás tempó mellett – elesett a motorkerékpárral, így többtíz méteren át csapódva csúszott az aszfalton. Bár egy hónapig kómában volt, sikerült felépülnie.

Travis Pastrana a mutatványt sikeresen adta elő, amit követett 52 összezúzott autó átugratása. Ezt Knievel 50 kocsival hajtotta végre a Los Angeles Memorial Coliseum stadionjában 1973-ban.

Végül 16 egymás mellé rakott busz következett, melyet elődje 1975-ben 14 példánnyal hajtott végre. Pastrana mindet sikerrel vette, amit közönsége őrjöngő tapsviharral és sikoltozással honorált.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!