/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új rekordot állított fel a Civic Type R a Nürburgringen – videó

2015. március 07. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Alig több mint 7 perc 50 másodpercre volt szüksége a hot hatch-et hajtó gyári pilótának, hogy körbeérjen a zöld pokolban. Ez közel 4 másodperccel jobb az eddigi leggyorsabb elsőkerekes Renault Mégane RS 275 Trophy idejénél.

Feltett az internetre egy 2014 májusában készült videót a Honda, melyen a Nordschleifén hajtják meg egy mért kör erejéig az új Civic Type R-t.

A felvétel tanúsága szerint a legerősebb gyári elsőkerekes autó 7:50,63 másodperc alatt ért körbe, ami abszolút rekordnak számít, ugyanis az eddigi legjobb időt a Renault Mégane RS gyárilag felhúzott – 275 Trophy – változata birtokolta, ráadásul a cél előtti hosszú egyenesben végsebessége meghaladta a gyárilag megadott 270 km/órát is.

Azonban ez az eredmény egyelőre nem számít hivatalos világrekordnak, mivel a résztvevő autó még nem a 2015 nyarától bárki által megvásárolható példány volt, csak egy minden tulajdonságában megegyező gyári tesztautó. Épp ezért nem véletlen, hogy hiányzik belőle a multimédia rendszer, a légkondi, de még az anyósülés is, cserébe a biztonság érdekében bukókeretet építettek bele, így tömege állítólag nem csökkent a végső változathoz képest.

A gyártó tervei között szerepel, hogy idén a végleges verzióval újra megtámadja a ringet, és akkor már hivatalossá teszi a szép eredményt. A 310 lóerőt és 400 Nm-t teljesítő utcai versenyautóról bemutatása napján írtunk részletesebben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/