/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Üzenet az űrbe – videó

2015. április 13. 14:10   |   Autoblog
címkék:  

A Hyundai a márka ‘Új Gondolatok’ filozófiáját követve teremtett kapcsolatot egymástól távoli családtagok között, miközben ez újszerű világcsúcsot is beállított. Amikor a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó egyik űrhajós lánya különleges, kézzel írott levelet szeretett volna küldeni édesapjának, a Hyundai egy ‘nem evilági’ megoldással sietett a lány segítségére.

A frissen útjára bocsátott kampány, az „Üzenet az Űrbe” egy 13 éves lányról szól, aki a texasi Houstonban él, és akinek az édesapja űrhajósként gyakran hónapokra távol van családjától. A Hyundai Motor kidolgozott egy módszert arra, hogy a lány hogyan tudná tartani a kapcsolatot küldetésen tartózkodó édesapjával. Ehhez arra volt szükség, hogy személyes üzenetét olyan, hatalmas betűkkel írják le, amely az űrből is jól látható.

Egy kiszáradt tó, a Nevada állambeli Delamar Dry Lake medrét vászonként használva a Hyundai Motor 11 darab Genesis gépkocsi segítségével írt fel egy üzenetet egy, a New York-i Central Parknál másfélszer nagyobb területre. Az a tény, hogy az asztronauta a Nemzetközi Űrállomásról képes volt elolvasni lánya, Stephanie üzenetét, pontosan demonstrálta, micsoda hatalmas léptékű kihívásról volt szó.

Az 5,55 négyzetkilométer alapterületű alkotást a Guinness World Records minden idők „legnagyobb abroncsnyom-rajzaként” ismerte el, bizonyítva, hogy a Hyundai számára nem számítanak a távolságok, ha embereket kell szeretteikkel összekötnie.

Az ambiciózus projekt sikeres végrehajtásán koreai, európai és észak-amerikai szakértők dolgoztak együtt. A csapatnak mindenekelőtt számos földrajzi és meteorológiai szempontot figyelembe véve meg kellett találnia az optimális helyszínt. Miután számos lehetséges helyszínt felkerestek, és kielemezték a globális időjárási adatokat, a csapat választása a nevadai Delamar Dry Lake-re esett.

Az egész projekt rendkívüli kihívást jelentett; sikeres megvalósításához olyan autóra volt szükség, amelyik kiemelkedő motorteljesítménnyel, pontos vezethetőséggel, kipróbált hajtáslánccal, valamint kiváló egyenesfutással rendelkezik, hiszen ezek nélkül nem lehetett volna a durva felszínen létrehozni ezt a kifinomult üzenetet.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/