/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Végsebességig hajtják az új Porsche 911 GT3-at – videó

2021. július 03. 12:16   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mesés hangorkán kíséretében járatják meg a Porsche 911 legújabb, 992-es generációját a német autópályán. A klasszikus, 4.0 literes hathengeres szívó boxermotor megdöbbentő dinamikát biztosít a gyönyörű sportkupénak egészen 319 km/óráig.

Nem sok olyan egyszerű hajtáslánccal szerelt autót gyártanak már, mint amilyen a Porsche 992-es generációs 911 GT3-as modellje.

Az autóban ugyanis sem turbó, sem elektromotor nem kapott helyet, pusztán egy 4.0 literes hathengeres boxermotor, amelyből a mérnökök csodával határos módon 510 lóerőt és 470 Nm csúcsnyomatékot voltak képesek kifacsarni. Ez literenként 127,5 lóerőt jelent, amit általában csak turbófeltöltő segítségével szoktak a gyártók elérni.

A nyers erő mellett a hihetetlenül közvetlen kormányzás, a finomra hangolt futómű és a brutális fékrendszer teszi elsőszámú élményautóvá a csak hátsó kerekeit hajtó stuttgarti paripát.

Az AutoTopNL volt olyan szerencsés, hogy egy ilyen modellt próbálhasson ki a német autópályán, így megismerhetjük a motor igazi erejét valós körülmények között. Az értékek letaglózók: a műszeres mérés a százas sprintet 3,38 másodpercre állapította meg, míg a kétszázat 10,86 szekundum alatt érte el a GT3-as. A negyedmérföldes táv 11,11 másodperc alatt volt meg, míg a végsebesség óra szerint 319, GPS-es műszer alapján 306 km/óra. A gyorsulási értékekben nagy szerepet játszott a Porsche villámgyors, hétfokozatú duplakuplungos PDK váltója.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/