/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Videó: hatkerekű Porsche pickup!

2007. december 11. 06:31   |   Autoblog
címkék:  

Harry Thoma Porschéja kétüléses, viszont platója és hat kereke van. Szállítani nem igazán lehet vele, de végül is kit érdekel. Különlegesség.

Harry Thoma olyan autót szeretett volna, melyet nem tud megvenni akármelyik kereskedésben. Mérnökember lévén elhatározta, hogy épít magának egy abszolút különlegességet. A két évig tartó megfeszített munka eredménye egy háromtengelyes, hatkerekű Porsche 928 GTS pickup lett, mellyel Thoma igen nagy elismerést vívott ki magának Porschés körökben, s a találkozók nagy sztárjává vált. Thoma 70 centiméterrel toldotta meg a karosszériát, elmondása szerint az átépítés legnehezebb fázisa a felfüggesztés kialakítása volt. A művelet jól sikerült, ugyanis Thoma szerint hat kerékkel jobban vezethető a Porsche, mint széria állapotában. A menetteljesítmények sem romlottak, ugyanis az 5,4 literes V8-as erőforrást 6,1 literesre fúrták fel, teljesítményét 350-ről 390 lóerőre emelték. Elméletileg így 285 km/órás csúcssebesség is elérhető. Ha hiszik, ha nem, a 3-tengelyes Porsche TÜV engedélyes, tehát legálisan közlekedhet a forgalomban. Igaz, ehhez a Porsche gyári embereinek közbenjárása is kellett.  

Via: Carscoop  


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/